Tulajdonképp csak egy észrevétel. Látom frissült az Ismertető. A szövegben az szerepel, hogy „A telepítéshez egyetlen DVD-re van szüksége”. Ez magában igaz is, azonban én úgy tapasztalom, hogy manapság már a letöltött képfájlt nem DVD-re hanem sokkalta gyakrabban pendrive-ra írják ki, ezért talán érdemes lenne ezt is megemlíteni az Ismertetőben. (Az anyaoldal letöltés szekciójából kiindulva erre vonatkozóan elérhetünk leírást három közismert platformra vonatkozóan: Ubuntu Windows OS X Talán ezeket nálunk is érdemes lenne szerepeltetni a Letöltés oldalon, nem csak a DVD-re történő kiírás menetét, de most nem ez a téma, ezt csak zárójelben jegyzem meg.) A javaslatom: „A telepítéshez egyetlen DVD-re vagy pendrive-ra van szüksége, és az egész kevesebb mint 25 percet vesz igénybe. Sőt, akár a DVD-ről vagy a pendrive-ról azonnal, már a telepítés előtt elkezdheti használni a rendszert.”
Ismertető
Ezt hozd elő a jövő héten, mikor a „party”-zást kiheverte a társaság. :-)
A szövegbe beleírtam a pendrive-os részt. A másik is jó ötlet, jövő héten el is készítem. Köszi.
ricsi-pontazÉn köszönöm! („A másik is jó ötlet” nem tudom mit takar egész pontosan. Az én eredeti elképzelésem az volt, hogy amint időt tudok rá szakítani, az anyaoldal cikkei alapján elkészítem az Ubuwikibe: – Az Ubuntura vonatkozóan az Indítólemez-készítővel kapcsolatos részt. – Már fel is dobtam virtuálisba egy Win7-et, mert a témákat olvasgatva nekem az jött le, hogy az Universal USB Installer helyett inkább Rufust használva tudnak a felhasználók sikeresen telepítőt létrehozni [talán az UEFI-t jobban támogatja?], így én azt terveltem ki, hogy a mi Wikinken mind a két alkalmazás bemutatásra kerülne. – A MAC-re vonatkozó részt „csak” fordítani kellene, abban az anyaoldalon sincsenek képernyőképek. A Wiki számomra szimpatikus, mert ott a többiek is hozzáférnek tudják javítani, kiegészíteni. Aztán ha a főmuftik, ha akarják linkelik, vagy átvesznek belőle. No persze tudom, hogy te nagyon jó leírásokat tudsz készíteni, úgyhogy majd igyekszem figyelni, miként alakul ez a rész, hogy ne dolgozzak keresztbe, ha meg valamivel elkészülök, azt idelinkelem neked.)
ricsi-pontazAriszlo javaslatát is figyelembe véve a windowsos képernyőképek: https://www.dropbox.com/sh/dp3wa6wd6z2i950/AAC_CAYsyzdujrSRuI3M_pMBa?dl=0 (Úgy néz ki, a hétvégén nem lesz időm foglalkozni a dologgal.)
rapfenEgy véleményen vagyunk, a lehetőséget én is terveztem jelezni a szövegben, de valóban külön képet ehhez nem készítettem. (Mivel az Indítólemez-készítő az elsődlegesen preferált alkalmazás az anyaoldalon is, ezért én úgy képzelem, hogy a Wikiben felül ez kapna helyet, és mivel abban is van opció a változások megőrzésére és ott az képpel együtt kifejtésre kerül, tán elegendő rá utalni is. No de hát pont ez ami szép a Wikiben, te is hozzáférsz, alakíthatod, ha arra érdemes részt találsz benne. ;-) Persze a javaslatokat is örömmel fogadom, és a Shutter-GIMP párossal a nyers képernyőképek jól alakíthatóak…)
Az OSX-hez ezt én egy elég jó leírásnak vélem: http://computers.tutsplus.com/tutorials/how-to-create-a-bootable-ubuntu-usb-drive-for-pc-on-a-mac--cms-21187
csuhas32No csak végigcsináltam a Mac OS X-szel is. Teljesen olyan volt a terminálban dolgozni, mintha Linuxoznék, itt is dd-vel kellett operálni. Kipróbáltam a végeredményt, szépen bootolt… A nagyon nyers képernyőképek a merevlemezen és valahol a felhőben. Nem ígérem, hogy ma még lesz velük időm foglalkozni. Amint legalább egy kicsit megvágtam őket, felpakolom ezeket is az erre a célra használt Dropbox fiókba és belinkelem ide. Kis türelmet kérek még! Talán holnap tudok rá időt szakítani.
HtibiEzeknek van az elején: Segítségnyújtás Skype-on Ubuntu képfájl kiírása USB-s eszközre Windows alatt Ennek meg nincs: Ubuntu képfájl kiírása USB-s eszközre Ubuntu alatt Ritkán Wikizem, azt hittem valamit én csinálok rosszul, de mivel ezeket (nagy részben) én csináltam, hasonlóan hoztam létre, még a régebbit meg is nyitottam szerkesztésre, hátha meglátok benne valamit, amit már elfelejtettem, arra jutottam, hogy valószínűleg kevés címet vagy alcímet tartalmaz, ezért nem jött létre automatikusan a tartalomjegyzék. Így kicsit szegény UNetbootin el lett dugva, nem lehet közvetlen linkelni.
Htibi(Azért mert ott pingvinként totyogok, annak is örülök, ha nem túrok szét valamit. A múltkor is volt valami aláírásos mizéria. Itt azért otthonosabban mozgok. Nem mindegy hol kérdezek? Mindenhol te válaszolsz. :-D Amikor direkt nem a Segíts témába OFF-oltam a FB oldal ügyében, hogy ne zargassalak, akkor is te válaszoltál. :-) ) Köszi szépen, tökéletes lett!