Sziasztok!
Ősszel telepítettem fel a Linux Mint 17 "Qiana" Cinnamon-t. Egy pár hete olykor előfordult, hogy a "cinnamon leállt". Ez abban nyílvánult meg, hogy párszor nagyon fura grafikai elemek jelentek meg a megszokott ikonok/alkalmazások helyett. (Szürke lett a tálca, a mappák színe is zöld helyett szürke lett, stb...) + egyszer ki is írta, hogy "A cinnamon leállt, szeretné-e újraindítani?" De ezt csak egyszer ajánlotta fel. Lehet, hogy rosszul tudom, de a cinnamon felel a grafikus felületért?!
1 hete pedig, bekapcsoláskor a bejelentkezés után 10-ből 5-6x elsötétedik a képernyő és nem történik semmi, de olyannyira, hogy nem csak fakete lesz, hanem egy az egyben mint amikor kikapcsolt állapotban van. (Sem az egérmozgatásra, sem ha röviden megnyomom a Be-/kikapcsoló gombot, sehogy... ) Ilyenkor hosszan megnyomom a Be-/kikapcsoló gombot és újraindítom. De van, hogy csak 3x-ra vagy 4x-re sikerül eljutni addig, hogy megjelenjen az asztal. Viszont ha ez sikerül akkor minden rendben működik, semmi baja.
Ezelőtt Linux Mint 16 "Petra"-t használtam. Azon nem tapasztaltam ilyeneket.
Van /home partícióm. Nem tudom, hogy az újratelepítés-e az egyetlen megoldás vagy inkább másik "környezetet" kellene válasszak?! (Bár nekem a cinnamon nagyon tetszik és eddig nem volt vele baj...:S)
Találkozott már valaki ezzel a problémával?
( most ősszel lesz 3 éves Samsung laptop, Intel Pentium CPU B960 2,20GHz x 2, 4GB Ram)
Köszi előre is a véleményeket!