Kimarite"Nokia PC Suite alkalmazást Windows alatt jól működni"
Én sem. Egyébként nem tudom mikor láttál utoljára Nokiát PC-vel összekötni, de már 2012 óta halott a Nokia PC Suite és a Microsoft Zune szoftverével történik a Nokiák PC-vel való összeköttetése, csak úgy a mihez tartás végett. :)
"WindowsPhone nem érdekel különösebben, különben is, az MS szerint is bukta"
Nem hogy bukta, hanem a Windows Phone egyenesen már halott! :) Már Windows 10-ről beszélünk, aminek a magja megegyezik az asztali rendszerével, a benne rejlő potenciál hatalmas.
Egyébként jelenleg 3 telefont használok (egy Nokia Lumia 930-as Windows 10 Insider-el), egy BQ Aquaris E4.5-öst, amelyen az Ubuntu épp ma frissült #24-es verziószámra és végre javították a rendszer laggolását! Valamint használok még egy Xperia Z1 Compact-ot Lollipop-al, szerencsére az 5.1-es Lollipop frissítést nemsokára az is megkapja. Szívem szerint az Andoridot egyébként dobnám a kukába...minden ami jó egy GNU/Linuxban, a Google kiherélte a rendszerből, a terminal emulátor használhatatlan, innentől kezdve a rendszer megszűnt használható linuxként létezni, egy linux kernelre épülő (már elnézést a kifejezésért: korcs). De sajnos az Android app arzenálja magáért beszél, és sajnos jelenleg kiforrottabb rendszer, mint a Win10 vagy az Ubuntu telefonos rendszerei. Jelenleg. Így nem tudok megszabadulni tőle, marad harmadik telefonnak (egyelőre!).
A Windows 10-et régóta tesztelem, nagyon ígéretesnek tűnik, akárcsak az Ubuntu telefonos rendszere, mindkettő asztali rendszerre épít, ellentétben az Android-al, nagy potenciál rejlik az Ubuntu és Windows 10 rendszereiben, személyes kedvenceim (iPhone-t sosem próbáltam, bár kétségkívül nagyon ott lehet az is, főleg optimalizáltságban). Szóval csak az Androidot gyűlölöm, na.