Az előző havi vadászatot lezártam. A legtöbb pontot (26) csuhas32 gyűjtötte. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- csuhas32 = 30 pont egy.jatekos = 28 pont trt = 5 pont ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Továbbra is jó pontgyűjtést (és tanulást) mindenkinek! (Zárójelben, hátha jól jön néhányunknak: idegen szavak toldalékolása.)

http://ubuntu.hu/node/40049#comment-493831 Javítva.

Htibi(Kíváncsi voltam, hogy a 40210-es csomagnév vagy sem. A témaindítót olvasva én nem tudtam eldönteni. Javítva, tehát nem csomagnév. Ma is megtudtam valamit. :-))

csuhas32Ne akarj te sokat tanulni, megárt (meg idő sem nagyon akad rá). Csomagnév is van, tudniillik a Samba program a samba nevű csomagból „kerül” fel a gépre, nézd meg a csomagkezelődben. :-D

HtibiAzt tudom, hogy van samba nevű csomag, igaz nem a csomagkezelőben néztem meg, hanem kiadtam egy sudo apt-get install samba parancsot. Nem reklamált, hogy nincs ilyen, hanem telepíteni óhajtotta, ha jóváhagyom... De kinek van arra annyi sok szabad helye? :-)

csuhas32Ennek kicsi a valószínűsége hogy javítva lesz. (Azért rákérdezek.) „Az * kipróbálása telepítés nélkül” szöveg a fordítás, a név be van helyettesítve. A magyar a-az gondot szokás megkerülni az „a(z)” formával. Itt nem volt alkalmazva és nem is vagyok biztos, hogy feltétlenül jó használni ezt a formát.

HtibiEgyéb variánsoknál valóban az „A(z)” formával találkoztam, de úgy nézem, a hiba tényleg általános, csak eddig nem tűnt nekem fel, mert nem szoktam átlépkedni a karakteres beállítófelületre, most is csak azért keveredtem oda, mert a Lubuntu alapértelmezetten azzal indul, nem pedig a grafikus beállítófelülettel.

csuhas32Egyébként, az Ubuntu variánsok neveinek kiejtése lehet nem is úgy van, ahogy leírjuk. Tehát nem biztos, hogy lubuntu, hanem inkább elubuntu. És így tovább: káubuntu, ikszubuntu stb. Amúgy ezzel kapcsolatban egy kérdés: Ezek is a Canonical cuccai?

sömikeHivatalos az Ubuntu (most a Unity-vel, régen a GNOME-mal). Ez az alap, de van még jó pár támogatott változat. Példának okáért az Ubuntu MATE nem is olyan régen vált hivatalosan is elismert változattá. A Kubuntu pedig szerintem már a kezdetekben, vagy nem sokkal utána vált "hivatalossá".

Htibi(Nálunk a MATE amúgy nem szerepel a további verzióknál. http://ubuntu.hu/letoltes)

HtibiA Kubuntu pedig szerintem már a kezdetekben, vagy nem sokkal utána vált "hivatalossá". Most meg válófélben van...