KimariteKöszönöm a válaszokat !
Nézegetem,próbálgatom a Linux op.rendszereket,bár a javasoltakról még nem is nagyon hallottam,kivéve a Puppy linuxról. Viszont abból meg a magyarnyelvű letöltéshez nem enged valami hozzáférni. A DSM linuxaot próbáltam még,de kifolyt a szemem,olyan rossz a képernyőképe.Angol tudásom meg csak annyi,ami rám ragadt,innen-onnan.... :)
Egyenlőre még ezzel a Lubuntuval kísérletezem,bár amikor nagyon elrontok valamit (pl.volt,hogy a Csomagkezelőbe nem engedett belépni,mert valami gyerekzár bekapcsolt),akkor újratelepítem.Ám,minden újratelepítésnél egyre rosszabb lesz....
Legutóbb nem volt hang sehol sem.
Átnéztem,megvariáltam mindent,amiről már olvastam,az Alsa Mixertől kezdve,mindent csesztettem.
Végül is az Audicocus-ban tudtam hangot varázsolni,de a Gnomplayerben ,és a neten továbbra sincs hang. A Gnomplayer nem hogy "nem tartja meg" ha C-Mediamixerre állítom a hangkimenetet,de nem is veszi be ezt a hangkártyát. Pedig az Audicocus-t meg erre állítottam,és az azóta ad hangot!
Első telepítésnél még a Szoftverközpontban beadta az SMplayer-t. Telepítettem,mert ismertem,azzal (szintén C-medimixer hangkártyára állítva) volt hang a videókon.Viszont amióta kínomban feltelepítettem a 14.04.2-es verziót,majd visszatelepítettem a 14.04. 1-est,azóta a Lubuntu szoftverközpontban alig ad be nekem letölthető programokat (gyakorlatilag csak azokat,amik már a gépen vannak).Ha külső forrásból töltök le valami programot,akár Gdebi-vel,akár terminálból telepítve,sehogy nem tudom telepíteni. Sőt,már a Szoftverközpontban a "Kosárba" sem teszi be pl: VLC mediaplayert,meg semmit sem.(Pulseaudió,Gnomemixer,ilyeneket sem ).
Szóval sok-sok gyermekbetegséget fedezek fel,ami azért bosszantó,mert mint mondtam,minden újratelepítéssel csak egyre rosszabb a rendszerem,pedig formázom,partícionálom előírás szerint a merevlemezt.
Igazából most is csak leírtam,hogy miket tapasztaltam,a probléma megoldására meg majd csak rájövök...... :) Ez a szép ebben az egészben,a kihívás!!! (csak néha nem tudom hogy nyugtatót vegyek be hozzá,vagy fél liter pálinkát,vagy mindkettőt egyszerre.... :D )
Az előbb a Panelbeállításoknál ragadt be egy "gomb" de helyrehoztam....
Bocs,ha zavaros volt az esszém,amit írtam,de mint mondottam,részemről ez inkább csak tapasztalatcsere,figyelemfelhívás dolgokra,mint sem segítségkérés.