egy.jatekos Nyisd meg a terminált, és másold be a következőt: lspci Így megtudjuk Wi-Fi adaptered típusát, mert csak a géped típusát írtad le.
benzsolt egy.jatekoscsak olyat ad ki, hogy ethernet controller, meg network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g LP-PHY (rev 0.1) mást, ami hálózattal kapcsolatos, nem találok
lev258 benzsoltAkkor most nyiss egy Terminált és írd be: sudo apt-get install firmware-b43-installer b43-fwcutter (jelszót fog kérni) Illetve még ezt is, a biztonság kedvéért: sudo apt-get remove --purge bcmwl-kernel-source
Aladin15 lev258Köszönöm! DELL studio XPS 1640 Lubuntu 18.04.3 LTS nekem is megoldotta a WIFI problémát! :D
lev258 benzsoltMinden lefutott gond nélkül, vagy mi történt? Miután újraindítottad a gépet, a Hálózatkezelő alkalmazásnak már látnia kell hálózatokat magától, tehát nem neked kell manuálisan megadnod az adatait.
benzsolt lev258Igen nagyok vagytok! Újraindítottam, és már csatlakozva is volt! Ez nem semmi srácok! Köszönöm szépen!
lev258 benzsoltFelraktál egy csomagot, aminek a Broadcom wifiknél a driver és az eszköz kommunikációjában van szerepe. Csak nem része az alaptelepítésnek.
benzsolt lev258és ez az lscpi parancs listázta ki a gépben lévő eszközöket, gondolom. Abból tudtátok, hogy melyik csomagot kell hozzá telepíteni?
lev258 benzsoltPontosan. Nem te vagy az egyetlen ezen a fórumon, akinek ilyen wifi eszköze volt/van. Így már van tapasztalat. :)
jymmi Heľlo mindenkinek nekem is ugyan ez a problema csak nekem Qualcomm Atheros AR242x / 542x Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01) em van tudnatok segiteni hogy ennek a jartya csomagjanak mi a neve amit fel kellene telepitenem. Ubuntu 14.04 a rendszer. A valasz elore is koszi.
lev258 jymmiA tiédhez elvileg nem kell drivert telepíteni, már fenn van. rfkill list parancs eredményét mutasd. Milyen gép ez?
jymmi lev258acer aspire 5315, mukodott is csak egy frissites utani ujrainditas utan nem latni a wifi kapcsolatokat csak a lan-t, most egy masik Ubuntu 16.06-rol irok. ami a gepben levo hdd-n van. a 14.04. egy icebox-on keresztul csatlakoztatom a gephez es ezt hordozhato Ubuntunak szeretnem hasznalni.
lev258 jymmiAkkor lehet egy kernelfrissítés zavart be. Indítsd korábbival. Régebben nekem is ilyen gépem volt.