csuhas32AJJAJ, túl röviden fogalmaztam: A gép 2009-es akkor még extra eszköz volt, totál csöndes (TDPmax 15W, és szinte sosincs teljesen kihasználva, a hűtőventillátor elképesztően halk), azonban PATA SSD drágább a SATA SSD-nél, kérdés, hogy milyen SSD befogadására képes, és miként, mert nem tudom hogyan érhető el a SATA drive belül. Nem szedtem szét.
Amúgy a linux telepítése a cél, a Win7 adottság. Ami ott nem megy, az vagy géphiba, vagy SW hiányosság a W7-től. Azonban a hibákat ismerni kell az X200 használhatóságához. A W7-ben azonnal látható mi működik jól. és rákereshető a nem működő eszközöknél van-e Driver, stb. Vakon belefutni egy ismeretlen helyzetbe hasonló, mint fának futni autóval és csukott szemmel!
Ugyanakkor az Ubuntu live felmehet-erre, sőt nagyobb USB-n önállóan telepíthető független működést hozva is! De én nem tudom miként lehet a gép lehetőségeit kiismerni azon belül!
Pl.: A kurzor mozgató piros csap egy azóta elavult nehézkes megoldás, PS2 egér jobb lenne, ám nincs kivezetve, és tapipadra nincs HW lehetőség.
De a 3xUSB 2.0 elhasználása egérre 1 a kiegészítők igényéből.
Most olvasom a többit. a Wifi élesztését Ubu Live alól megkisérelem, van hibátlan gépem, ahol a wifi nem üzemelt az akkor feltett Ubu 8.04-es és frissített 9.04-es alól, de a 12.04-nél gond nélkül kiválóan megy. Ugyanakkor a Wifi is mehet USB-ről, ha a belső elájult végleg.