rapfenCsak "SDA1"-re válaszolok, mert eszembe sem jutott bárkit megviccelni bármikor.
sda1 W7 particiója volt az SSD-n 100kB, mint rendesen ezt teszi. sda2 pedig a maradák SSD tárrész volt, mint teljes program terület.
Akkor nem tudtam, hogy W7 C: drive-ként az sda2-t tekinti, de sda1-ből indítja-kezeli. Azt máig sem tudom, hogy Gparted csak sda1-t és a maradék részen sda2 látott, ezért került a linux telepítéskor általam nem nagyon figyelve a boot az "sda"-ra, amivel agyonverte a W7 működését.
Máig sem tudom miért történt, eddig választ nem kaptam.
Leírni csak azt tudom, amit és ahogyan megértem, és ez nem linuxos "magas iskola", de nem is vicc nekem sem.
Amúgy nem a javításban lévő X200-tabletnél, hanem a 2009-ben vett, de csak 2010-ben beüzemelt
saját gépemben tegnap a nemrég telepített LO444-rc3 a
Libre Office használatával a régi file-ok kb. 3 hetes munkába vétele után újra indult egy féreg, amelyik extra dolgokat csinál (pl. a leállításkor megszakadt működés után) a helyreállításkor kijelezte, hogy nincs jogosultságom a saját belépésemmel korábban csinált file-ok helyreállítására!
Amúgy a telepítést követően sürgősen kiegészítendő excel kiterjesztésű file használata után az LO ikon az alábbit mutatja jobb egérgmb lenyomásakor az ikonon.
Libre Offoce4.4 . , Indítóban tartás ., Kilépés
Szerintem a telepítést követően 2-szer kitöröltem jobb gombbal az ikont, majd újra bevittem az indító oszlopba, most a törlést az oszlopból megtagadja. Ezért az LO fertőzött valamivel!
Emlékeztetőként külön tanács szerint sudo-val töröltem az LO-internet kapcsolatát! Talán az most sem él!
Vagy
azért állítottam le a gépet tegnap éjjel HW resettel, mert alvó üzemmódba küldve néhányszor már kérte a jelszavam, amit korábban soha, eddig sem adtam meg, mégis elment alvóba, és
most
sem adtam meg, mert a féreg működését véltem, erre nem volt hajlandó alvóba menni, a jobb felső sarokban újra akartam alvóba küldeni, ehelyett 3 lehetőséget jelzett : Marad a bekapcsolt, alvó, kikapcsolás.
Alvóra újra jelszót kért, Kikapcsolásra nem volt hajlandó és jelszót kért.
Tehát HW reset, mert induláskor nem a féreg áll elsőként talpra! De azután
A Libre Office jelezte az 5 file helyreállítási lehetőségét, majd mindet megtagadta jogosultság hiányában!
Mindezt a saját gépemben és a saját felhasználóként belépve, az általam addig készített-módosított file-ok indítása- helyreállításakor.
Ezután megkiséreltem kukába dobni az LO indító ikonját, ekkor a helyreállító menü jött elő, és a helyreállítás megtagadása után helyreállította a 3 használtat, de a "2 db nem létező"-t is. Nevezzük azokat üresnek, ezeket én nem nyitottam meg.
És csodálkoztam, az LO inditó ikon visszakerült az indító oszlopba!
Aki erre azt mondja, hogy ez normális linuxos működés, arra furcsán nézek majd,
mert 2007-8 óta Ubuntuval működtem, és csak a 2013-as betörést követően jelentkeztek fura események.
Azt, hogy viccelek sajnálatos tévedésnek tartom, semmi kedvem hozzá!