gvandorKérek mindenkit legyen türelemmel, a gépet nem javították még meg, ezért nem kaptam vissza tehát, nem miattam kell várni vagy
keddig, vagy jövő péntekig.
Amikor nálam lesz a listákat elkészítem, DE hová küldjem el?
Akár Win7-el, akár linuxal kapom vissza, LIVE ubuval készül majd lista.
gé-vandornak, mint új tanácsadómnak, akit kiadósan tájékoztatni kívánok:
Amikor a W7 elájult az első alkalommal az sda1-re telepített linux boot miatt, azután volt olyan is, hogy pont azt is megkíséreltem az SSD-n, amit leírtál ( csak "/", és hadd menjen fel). Amikor nem volt sikeres a telepítés sehol sem, akkor pont ugyanezt műveltem a LIVE USB telepítő + kizárólag a 16GB USB-n történő telepítéssel csak kijelöltem a 16 GB-re 6GB swapot, nehogy máshová tegye.
Azon sem sikerült beüzemelni, de azt elvihetem bárhová Bp-n.
A gép eladója akár linuxnál, akár Win7-nél 32 vagy 64 bites változatokat tud telepíteni az eladásra váró gépekre.
Neki sem sikerült egyiket sem telepítenie. Tehát nem az én "bűvös mágiám", vagy ostoba eljárásom okozta a sikertelenségeket.
Mivel már 2. esetben vitték szervizbe, és legalább 1 hétig nem volt nálam, ezért húzódott a beszélgetés többször hosszan, miközben többen azt gondolták nincs kedvem-képességem lekövetni a tanácsokat,
plusz 3 eltérő tanácsra, de gép nélkül akarattal sem lehetett gyorsan jó válaszokat adni.
A trt tanácsadóm által javasolt "Smartmontools" telepítés lehetetlensége
bizonyította nekem véglegesen, hogy (SW/HW?) géphiba kell legyen, de az eladó 1 hétig akkor épp szabadságon volt, közben tanácsok özöne és lebaltázások jöttek türelmetlenül.
Amikor linuxxal kezdtem a foglalkozást éppen Ext4-el kezdtem (rutinból) SDXC-64GB-re nehogy a W7-et megsértsem, előbb
32 bites UBU, utána 64 bitest vittem fel ugyanúgy 3,5 óra alatt, de azok még működtek. Az SDXC-ről elővett adatok-nál elképesztően lassan működött, a memórián belüli működéskor villámgyors volt.
Amikor USB-re első esetben akartam felvinni, mert letolást kaptam az SDXC-re telepítés miatt, de SSD-re még nem akartam felvinni a W7 megőrzése miatt.
DE tévedésből ráengedtem a Grub telepítését a felkibált sda-ra, és azt hiszem az sda1-be települt és a W7 elájult (csupasz sda utóbb sem volt kijelölhető W7 maradéka esetében). Azóta sehová sem tudtam működtethető Ubuntu telepítést csinálni. Tehát valami baj bekövetkezett, de mi?
Ja Bartaszilinek: tengerparton 11 évesen voltam csak, most se pénzem, se módom nincs erre, de mások szórakoztatására sincs kedvem..