DcNdrewNah újra előhozom ezt a blogot :-)
N-drew, nem szeretnélek megbántani, vagy akárcsak kötekedni veled, de sztem nincs igazad. Mint az évek hosszú tapasztalata mutatja, rengeteg alkalmatlan ember ül vezető pozícióba - tisztelet a kivételnek! - , akik hozzá nem értésükkel rántják le az országot. Példának okáért itt van ez az állami tender. Ha belegondol az ember, akkor tisztán láthatja mindenki, hogy előbb-utóbb a közigazgatási szférában el fog terjedni a linux - lehet, hogy el fog múlni 10 év is mire bevezetik, de be fogják vezetni (ha másért nem, mert nyugaton sikerrel alkalmazzák)! Ugyan úgy, mint a vasekét a középkorban :-). Naszóval egyszer át kell képezni az embereket... Ja, ha mondjuk xp-ről áttérnek az alkalmazottak vistára, ott is van átképzési költség... Hogy a példánál maradjak, Gizike nem biztos hogy tudja használni a visztás ablakokat, mert másképp néz ki mint ikszpébe, és Gizike nem parafenomén (vagy mentalista - nem törekszik Uri trónjára) hogy mindent kitaláljon... új csikos füzetet kell venni, hogy felírhassa mikor hova kell kattintani...
Na, nem is ezzel van a baj, hanem azzal, hogy addig nagycsomó zsetont pazarolnak el, aminek nagyrésze nem a magyar emberek zsebébe vándorol, hanem megy ki külföldre (Redmond országba). Ettől a pénztől az ország elesik, nem kerül vissza a gazdaságba... Ha sablonos akarnék lenni akkor mondhatnám, hogy romlik a forint értéke, ami inflációhoz vezet, ami miatt tovább romlik a forint értéke, ezért bevonják az 5, 10 és 20 forintos érméket mert nem tudja használni senki...
Persze erre azt lehet mondani, hogy nem eszik olyan forrón a kását, vagy hogy rosszindulatú vagyok, vagy hogy túl sötéten látom a dolgokat, vagy stb. Erre csak azt tudom mondani, hogy lehet. Bármikor meggyőzhető vagyok a véleményem ellenkezőjéről nyers tényekkel. (Csak hogy párat említsek: Francia ország példát vesz magyarországról, és a francia rendőrség egész éves költségvetési keretéből XP licenszeket vásárol; Redmond új üzletstratégiára vált: Befejezi az összes licenszelési perét, és elhatározza, hogy a földön minden emberhez díjmentesen juttatja el legújabb operációs rendszerét - természetesen a csomagolási és szállítási díjakat is magára vállalja)
Stage