Ha elekadsz írj privit szívesen segítek, üzemeltetek néhány debian alapú szervert.
Ubuntu szerver?
Helló! A Full Circle-ben volt (9. számtól kezdődően) egy 4 részes sorozat kezdő server telepítgetéshez. Az is a server editiont használta és grafikusan állítgatta Xubuntun használt Xforce ablakkezelővel. Abban cikkben webmin grafikus felületen végezték el a beállításokat. Lehet, hogy üzem közben jobb, ha már nem grafikusan csinálod... de ez egyszerűnek tűnt... Itt van pár hasznos infó, magyart sajnos én sem találtam ... Ha valahol mégis fellelnél ilyesmit, linked be légyszives! Zoli
"Ja jujj a legfontosabb...ha szerverként fog menni, és kereskedelmi célokat is szolgál, akkor is tök ingyenes ez a Linux?" Igen, teljesen ingyenes, a licenc nem különbözteti meg a magáncélú és a kereskedelmi felhasználást. Ha esetleg bizonytalanok a cégnél, ezt kell megmutatni a jogi osztálynak: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
g_zoliömm... Xfce
kikkeAzta! :D Jó sokat írtatok kösziii!!! MC-t ismerem..hasoonló mint az NC anno. :D Ihajj csuhajj...akkor holnap telepítek 1ete virtuális vépre, aztán ha nem megy akkor kérdezek. Ma már készen vagyok mint a zacskós leves...weboldal buzergálás egész nap... Na.. apt-get mysql és szedi is le? Vagy hogy? a majd holnap kiderül...vagy beborul. Hát de valahol el kell kezdeni. :D Köszönöm pingvines fórum lakók! :)) Múltkor a blackpanther fórumában kérdezgettem..nem válaszoltak, aztán staff tagokat interjúvoltam flash ügyileg, elküldtek melegebb éghajlatra merthogy miközük a flash szerkesztőkzök nemérdekli őket hogy nem megy semmi a rendszerül alatt mert a flash nem az ő termékük..stb...
Szia! Nem tudom, megkaptad-e a választ minden kérdésedre, ezért hozzáfűzném én anno mit hogy csináltam. Op: Ubuntu server Telepítéskor szerepkör kiválasztható: SSH, PHP, MYSQL, WEB Majd ha kell grafikus felület: sudo apt-get install ubuntu-desktop (eltöltöget egy darabig) Levelezésre: postfix és dovecot (imap mappák az inboxon kívül is létrehozhatóak), a postfix configjának olvass utána, nekem csak úgy működött rendesen, ha a procmailt remeltem. Ha 8.04-es szervert teszel fel, akkor a megosztás már sokkal könyebben fog menni, ha nem ,akkor gsambad nevű kis grafikus progival a samba beállítható. FTP: proftp(d?), kezelőfelület (szintén grafikus) gproftpd Röviden ennyi, tudom, hogy a szerveren felesleges a grafikus felület, ha mégis kell, akkor a fentebb leírtakkal talán könnyebben boldogulsz. Valahol olvastam, hogy a swapot érdemes a fizikai memória kétszeresére méretezni, az általam használt szervereken eddig a swap minimális szinten volt használva (max 100-200MB.) Remélem tudtam tippet adni. Üdv: Szeemee
roliikaÉn azt ajánlanám, hogy ezt a leírást nézd meg: http://ubuntu.hu/blog/ginko/ubuntu-telepitese-kis-eroforrasu-szamitogepekre Ne a címből ítélj:-) Nekem nagyon bejött. Ezzel a módszerrel csak azt rakod fel ami feltétlenül szükséges. Én így csináltam otthoni szervert, feltettem rá a fluxboxot, hogy mégis legyen grafikus felület és hajrá. Én mondjuk nem vagyok profi csak karcolgatom a linux felületét:)
roliikaFlash? Én egy nagyon hangyányit mélyültem el a dologban, nekem ez jött be: www.swftools.org Alap dolgokat meg lehet vele csinálni... igaz nehézkesebb, mint ha grafikus lenne... de ha jól tudom, van valami grafikus izéria-mizéria is (f4l, vagy valami hasonló :-) ). Egyébként nem szabad egy idegen fórumot dicsérni - szidni egy másik órumban... etikátlan, és rosszul veszi ki magát ;-) Stage
ezek talán érdekesek lehetnek: http://www.hogyan.org/ubuntu-server-710-telepites http://www.hogyan.org/lamp-ubuntu-710 tudom, ez még 7.10, de gyanítom nagy különbség nincs!
szotaNa most kapcsolom ki a gépet...3* tettem fel és nem indul. Először alapértelmezettként automatán mindent..nem lett jó... Másodjára valami konfigolásnál akadt el. Harmadjára azt mondta minden ok, újraindul és ezt írta ki: This kernel requies folloving features not present on the cpu 0:6 unable to boot please use the kernel appropirate for your cpu namost virtuáli gépen fut...na még csak emulált benne minden de ha telepítette miért nem futtatja?