Üdv!
Én személy szerint mindkét rendszert tartom a környezetemben. Saját gépemen egy Zorin OS fut immáron fél éve. Tökéletes. Elég sok mindent csinálok, és meg tudom csinálni vele. Lehetne időnként jobb, de gyors, nincsenek windows-os frissitésekhez hasonló megafájlok, és bosszantó "karikázás", mint ahogy írta valaki win7 alatt, megszerettette velem a linux világot.
Egy gondom van, mint ahogy sokaknak lehet egy-egy sarkalatos pont, egy szoftver, ami szinte mindennap nélkülözhetetlen, és nekem ez hoz állandó kompatibilitási kátyúkat: office.
Szeretem a libreoffice-t. Szeretem az alap betűkészletet, mikor magamnak kell elkészíteni egy doksit, örömmel dolgozom vele. De mikor nekem küldenek hivatalból fájlokat, na ott el szokott szakadni a cérna...
Nem oda esnek grafikus részek, ahol lenni kellene, néha alapvető táblázatok szétesnek, sorolhatnám. Nem mindenki dolgozik halálosan egyszerű doksikkal, és általában nem az a jellemző.
Erre mondjatok már nekem valamit! Próbáltam már mindent, pl. átszerkesztem magamnak az ismétlődő dokumentumokat libre formátumra, eljutottam egészen az új online word-ig, valamint office 2010 telepitését is próbáltam playonlinuxon stb, de valahogy nem az igazi. Nekem az a véleményem, hogy amennyiben erre nem születik valami egyezményes megoldás, addig irodai feladatokban tevékenykedőknek - márpedig sokan vannak - kényszerűségből NAPI SZINTEN tartani fognak egy ms office futtatására alkalmas számítógépet. Szomorú, hogy nálam pl. ennyi akadálya van annak, hogy teljesen linuxot használjak.
Várom nagyon a válaszokat!