Sziasztok! Nemrég olvastam egy cikket valamelyik hírportálon a Linuxos rendszerekről és azóta fontolgatom, hogy ki kellene próbálnom. Ez idő hiányában eddig nem valósult meg. Szükségem volt egy kis laptopra, amit az órákon tudok használni az interaktív táblával, ezért vettem egy használt Acer Aspire One ZG5 netbookot, ami kicsit felgyorsította a folyamatot. Egy nap Windows 7 telepítés és egy használhatatlan végeredmény után elérkezettnek láttam az időt az Ubuntu feltelepítésére. Az eredmény nagyon meglepett és rövid idő alatt megkedveltem. Sok az ismeretlen terület, de talán itt megoldást találok rájuk.
Guci
Először Gucci -t olvastam... B)
Örülünk. :)
RitanaMindíg csak a divat! :)
Melyik ubuntu-t telepítetted fel?
Ha ilyen gépem lenne, a mai tudásom szerint, egy 14.04-es Lubuntu-t vagy Xubuntu-t vagy L.M -17.2 Xfce-t próbálnék ki rajta live-cd-n. (Ha ezek nem igazán válnak be, akkor a 12.04 ill. a Mint 13-as ezeknek megfelelő kiadások.)
nightwalkerMost miért ? Ő jött be ilyen névvel ... :P
lala2(Most már) Bátran tudom ajánlani a gépnek megfelelő XFCE asztali környezeteket. (MATE-al nem volt még dolgom - talán az elkövetkező időkben lesz. Tervezem, hogy belenézek live módban...) Sokáig próbálkoztam Cinnamonnal, de a gépek nem igazán szerették (a konfiguráció miatt). XFCE-vel simán "gurulnak". A KDE nagyon szép kialakítású, de nekem kicsit fura a "nyelvezete". :)
guciEbből is az látszik,hogy akik Linuxot használnak.Azok is hús-vér emberek,nem pedig az elterjesztett "közhiedelemmel szemben" (világtól elvonult,befordult kockák). Értik itt a poént és érzik is ha valamire lehet kötni egy humoros szálat.Tudtam volna én is,de nem görgetem tovább. Üdv. a közösségben és remélem ha gondod lessz , akkor sikerül megoldást találni.