csabi0911Úgy látom, lépésenkénti segítségre van szükséged. Tegyük fel, hogy a Letöltések mappába töltötted le a FixPartsot.
1. A Windows fájlkezelőjében bemész a Letöltések mappába.
2. Jobb gombbal rákattintasz a fixparts-windows-1.0.0.zip-re (vagy ha el vannnak rejtve a fájlnevekben a kiterjesztések, akkor a fixparts-windows-1.0.0-re). Erre előjön egy menü, abban bal gombbal rákattintasz arra, hogy Az összes kibontása..., és kicsomagold a tömörített mappát oda, ahová a kicsomagoló ajánlja. Írd fel magadnak, hogy hová fogja kicsomagolni, mert majd szükséged lesz rá. Tegyük fel, hogy ide csomagolja ki:
c:\users\csabi\downloads\fixparts-windows-1.0.0
3. Miután megvolt a kicsomagolás, az egyik ujjaddal tartsd lenyomva a Windows-billentyűt, és közben egy másik ujjaddal nyomd le az x-et (ez a Win+X billentyűkombináció). Erre előjön a haladó felhasználói menü, abban válaszd azt, hogy "Parancssor (rendszergazdai)".
4. A parancssorban a cd paranccsal menj át abba a mappába, ahová a letöltött zip-et kibontottad. Begépeled, hogy cd, aztán nyomsz egy szóközt, majd begépeled, hogy hová csomagolta ki a kicsomagoló a FixPartsot, végül a sor végén lenyomod az Entert. Pl.
cd c:\users\csabi\downloads\fixparts-windows-1.0.0
5. Most már ott vagy, ahol ki lehet adni a parancsot:
fixparts64 0:
Ügyelj arra, hogy a fixparts64 után legyen szóköz, a nulla után pedig kettőspont. A kettőspont után nyomd le az Entert.
Az én gépemen rendben van a partíciós tábla, ezért nekem azt válaszolta a FixParts, hogy "This appears to be a GPT disk."
Neked valószínűleg ezt fogja válaszolni:
NOTICE: GPT signatures detected on the disk, but no 0xEE protective partition!
The GPT signatures are probably left over from a previous partition table.
Do you want to delete them (if you answer 'Y', this will happen
immediately)? (Y/N):
Ha azt akarod, hogy a FixParts eltakarítsa a GPT-s hulladékot, nyomd le az y billentyűt. (Magyar Windowsban lehet, hogy az i-t, nem tudom, mert az én partíciós táblám tiszta, nekem nem ír ilyen üzenetet.)