Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Egy ideje az Ubuntu 14.04 vacakol a gépemen. Egyszer olyan is volt, hogy nem tudtam elindítani az egész rendszert, akkor sikerült megoldani a problémát, de folyton jönnek a hibaüzenetek. Az USB porttal is baja van, rendszeresen megjelenik a "rendszer problémát észlelt, jelenti a problémát?" Ez hol magyarul, hol angolul. Olykor lefagy az egész, semmilyen gombra nem reagál, hosszan nyomott power gombbal tudom leállítani, majd újra indítom.
Sokszor a frissítések sem mennek.
De a legidegesítőbb probléma, hogy a virtualboxot már nem tudom használni. Van két win7 partíció telepítve rajta, egyik sem indul el már. Egyszerűen kilép mindenből, és közli, hogy "a rendszer problémát észlelt, jelenti?" vagy, hogy a virtualbox váratlanul leállt, újraindítás, vagy bezárva hagyás.
A másik bosszantó dolog, hogy időnként nem fogja a wifi jelet. Többször is újra kell indítani, aztán egyszer csak újra van net, pedig közben más eszközön nincs probléma a jellel.
A gépem toshiba satellite C55-A-199
Processzor: Intel® Core™ i3-3110M CPU @ 2.40GHz × 4
Grafika: Intel® Ivybridge Mobile
Szóval a kérdésem az, hogy mit tudok tenni, hogy megint normálisan működjön a gépem, és minden fusson rajta, ahogy eddig. Teljes törlést, újra telepítést csak a legvégső esetben választanék.
Tudnátok amúgy "hülye-biztosan" elmagyarázva ötleteket adni?
Elnézést, ha már volt ilyen téma. Utánaolvasgattam, órákat böngészgettem már itt a fórumban, ki is próbáltam ezt-azt, de a problémák fennállnak.
Előre is köszönöm.