Pár dolgot megosztanék, amit újra telepítés után tapasztaltam.
Fel kellett telepítenem a virtualboxot, sajnos szükségem van windowsra, mert a munkámhoz egy olyan szoftver kell, ami csak windows-on megy. Próbáltam már wine-al, nem működött.
A szoftverközpontból telepítettem, létrehoztam rajta egy virtuális gépet, és próbáltam telepíteni a win7et. Nem sikerült, nem ismerte fel a telepítő lemezt.
Töröltem a virtuális gépet, másikat csináltam, töröltem a virtualboxot, újra telepítettem, újraindítottam a gépet. Nem változott semmi. Csak közben újra jöttek a rendszerprogram hiba üzenetek. A virtualbox meg többször is bezáródott hibával. Végül töröltem az egész virtualboxot.
Próbáltam újabb verziót keresni vagy másik programot, ami ugyanezt tudja, de nem jártam sikerrel. Újabb verziót találtam, letöltöttem, de telepíteni nem tudtam.
Végül egyenesen a terminálból indítottam a telepítést (annyi mindent elolvastam, megnéztem, kipróbáltam, hogy már nem emlékszem, hogy pontosan melyik utasítást követtem :( Talán itt volt: http://askubuntu.com/questions/540829/how-to-install-virtualbox-on-ubuntu-14-04), de lett virtualboxom és csináltam rajta egy gépet, ami aztán rögtön felismerte a telepítőt, és gond nélkül ráment a win7.
Azóta minden működik, mindent be tudtam állítani, nincs hibaüzenet. Sikerült a megosztást is megcsinálni a gazda és a vendégrendszer között, hibátlanul működik. És csináltam egy új visszaállítás pontot systembackben, biztos, ami biztos.
Az előző rendszeren szintén szoftverközponton keresztül települt virtualbox volt. És ugyanezeket a hibákkal kezdődtek a bajok.
Nem tudom van-e összefüggés, ha igen pontosan mi és hogyan, de gondoltam megosztom, hátha egyszer vkinek segíthet.