Előjöttem egy olyan őrült ötlettel, hogy mi lenne ha NTFS fájlrendszerre telepíteném az ubit. Hogy miért? Mert így zavartalanul kommunikálhatna a windows és az ubi, nem csak egy irányban. Lehetséges ez? Kedvenc gonosz "ablakok" rendszerünk csak játékra és msnezéshez használom, másra az ubit, de azért jó lenne, ha windowsról is hozzáférhetnék az ubis partícióhoz. Ötletek? Ez már nem ide tartozik, de mi a külömbség a fájlrendszerek közt? Ezt sosem értettem.

Szia! Ez nem biztos hogy a legjobb ötlet :) Megoldás lehet az Ext2IFS, amivel Windows alól eléred az extended partícióid. És hogy mi a különbség, itt egy összehasonlítás. Btw msn-ezni lehet linuxon is :)

nferenc"Btw msn-ezni lehet linuxon is :)" Tudom, de valahogy egyik program sem olyan :) Msnhez nekem Msn kell :D Update: Nem akartam neki új topicot, de van egy olyan gondom, hogy a kububól nem tudok se kijelentkezni, se kikapcsolni, se újraindítani. Ha kijelentkezem, fekete képernyő, hatalmas semmi. Úgyszintén ha kikapcsolom. Az egyetlen megoldás, hogy Ctrl+Alt+F1 és oda beírom h reboot vagy shutdown. Ez pedig elég kellemetlen...

Zetor"Tudom, de valahogy egyik program sem olyan :) Msnhez nekem Msn kell :D" Konkrétan mi az, amiért a Messenger kell? megszokás? :)

DcNdrewaMSN ha mindenáron olyan program kell, az eléggé hasonlít a Windows Live Messengerre, és van WIndows és Linux változat is, átrolban alapból benne van (sudo apt-get install amsn)

DcNdrewAzért is, meg mert a többi olyan randa'. Példának ott az aMSN. A font nagy, csúnya és pixeles (ilyen volt mikor legutoljára láttam. Apróság, de nagyon zavar), így aztán hiába lopom át a windózról a jó kis fontokat, ronda marad. :) De igazából lényegtelen is, mert játszani mindenképp a windows-zal játszom, valahogy nem fekszenek nekem ezek az emulátorok. A WmWare pedig, nos az is egy emulátor :) Egyébként hamarosan lesz mégegy gépünk, amit anyám fog használni. Sosem használt még számítógépet, szal mindenre meg kell tanítanom majd, de azt már tudom, hogy ubit telepítek a gépére :) Sajnos a kijelentkezés / kikapcsolás problémám még mindíg fent áll. :( Eléggé zavaró. Bejelentkezésnél semmi gond.

Hmm visszavonom korábbi állításom. Sokat fejlődött az aMSN! Újabb jó pont a linuxnak ^^ (vagy az amsn fejlesztőinek?:)

ZetorHa nincs is tökéletes Live Messenger klón, de ubuntu alá ajánlom az emesene-t, és kubuntu alá a kmess-t (bár itt a default kopete is nagyon jó). Mindháromban vannak személyes üzenetek. Megosztási mappa nincs (ill. nem tudok róla).

ZetorPróbáld ki ezt: http://phoenix_art.extra.hu/?q=node/23

Ennyivel később: 14 év