Sziasztok!
Nekem ugyanaz majdnem a gondom, mint Isti92-nek, de nekem a power gombra azonnal leáll ha már eltűnt a csík, viszont én nem akarok manuálisan is nyomkodni, hogy leálljon. Direkt szedtem le egy GShutdown nevű progit, hogy tudjam időzíteni a gép kikapcsolását, de a csík visszafutása után a gép soha nem kapcsol ki (akkor sem, ha nem időzítővel akarom kinyomni, hanem csak simán vagy terminálba kiadott paranccsal), csak ha megnyomom a power gombot is, mint win98 alatt kellett. Hardy heron 8.04-re épülő kiwi linuxot használok, és kizárólag windowsos múlttal rendelkezem, egyáltalán nem értek a terminálhoz és a mélyebb dolgokhoz, viszont idegesít, hogy nem kapcsol ki magától a gép. Tökéletesen meg vagyok elégedve a kiwi linux-szal, windowsról könnyű volt az átállás számomra, mégis úgy érzem, hogy visszalépés a kőkorszakba, hogy nem kapcsol ki a gép, ha egyszer az oly sokat szídott windows xp képes ilyesmire (amivel egyébként sose volt gondom, csak kíváncsiságból álltam át linuxra). Ha sudo shutdown -h vagy -P parancsot adok ki, akkor látok kiírva néhány sort, amiket nincs időm olvasgatni, de vmi error és bus biztos több sorban is előkerül. Próbáltam ezeket az acpi és apm dolgokat, amik itt megfejtésként szerepelnek, de semmi sem változott. Ha esetleg van vmi ötletetek, akkor szívesen venném, de csak ha nem igényel 10 éves linuxos tapasztalatot. Előre is köszi!