Sziasztok! Több verziójú ubuntuval, minttel is az a problémám a Dell Inspiron 5558 típusú laptopomon, hogy a hang ropog rajta. Bármikor ha megszólal valamilyen hang, halk ropogást lehet hallani a háttérben és a hang megszűnése után a ropogás is marad amíg le nem némítom. Ha újra hangot adok rá, folytatja a ropogást. Valakinek valami ötlete? lspci szerint a hardver: Audio device: Intel Corporation Wildcat Point-LP High Definition Audio Controller (rev 03)
Ropogó hang probléma [Megoldva]
némítsd le a mikrofont :) Ennyi infoból nehéz kitalálni hogy mi az a "ropogás".
hallgatPróbáltam, sajnos nem segít. Tudom, hogy kevés az infó, de nem tudok többet én sem.
Mivel, több - különböző rendszeren is fennáll ez a jelenség, hardware hibára saccolok.
lala2Windows alatt működik rendesen így szerintem kizárható a hardver hiba.
Arasorn12Régi (~2009) Ubuntukon volt a rendszernek szokása hogy kikapcsolta a hangszórót amikor nem volt mit lejátszani, hanglejátszáskor meg visszakapcsolta (amolyan energiakímélési dolog). Hosszú évek óta nem találkoztam vele, de ha mindig hanglejátszáskor recseg, akkor lehet valami ilyesmi is.
Csak egy ötlet. Synaptból felteszed a 3.13-as mellé 3.16, 3.19 és 4.2-es kernelt is. Láttam már olyan gépet ami 3.13-assal még 4.4-essel meg már nem működöt.
ububoxUbuntu 12.04 live rendszerben 3.13-as kernellel szintén ropog a hang :/
Sikerült megoldanom a problémát! Terminálba -> sudo alsamixer F6 -> kiválasztani a hangkártyát (esetemben Intel HDA PCH) majd a mixerben van egy ilyen funkció, hogy "Loopback Mixing" ezt ki kell kapcsolni! Remélem segítek vele előbb-utóbb másnak is, ugyanis rengeteg DELL laptop viselkedik így a bugos ALC3234 driver miatt az alsa csomagban ami ezt okozza. Screenshot segítségnek: http://kepfeltoltes.hu/160524/arasorn_DELL____001_www.kepfeltoltes.hu_.png http://kepfeltoltes.hu/160524/arasorn_DELL____002_www.kepfeltoltes.hu_.png
a mesterMert rengeteg eszközt érint, tele van vele a gugli, semmi megoldás, és szerintem nem normális, hogy recseg a hang alapból. A megoldáshoz pedig egy kis kiegészítés: a Loopback Mixinget mellett az Auto-Mute funkciót is be kell bekapcsolni, hogy tökéletes legyen a hang.
a mesterLaunchpad is tele van egyébként hibajelentésekkel ezzel kapcsolatban.