Végigolvasva a válaszokat kicsit poénosnak tartom hogy 40 hozzászólás közül egy sem válaszolta meg a kérdést, csak hozzá nem értő emberkék írogatják a hülyeségeket. Nem sértésként írom, hanem sajnálatos módon tény, és tisztelet a kivételeknek.
Hogy miben különbözik a Zorin OS Ultimate a Core Edition-től, a zorin honlapján megtalálható.
Az Ultimate-ben üzleti és multimédiás programok, továbbá több mint 20 játék van előre telepítve. Ezen kívül az a Zorin OS Core xfce és gnome3 grafikus felülete mellett telepítésre kerül a gnome2-höz, unity-hez és a mac os-hez hasonlító felület/téma is. Gondolom a gnome2 esetében a mate, de nem próbáltam ki a disztrót, így azt nem tudom megmondani biztosra. Továbbá az ultimate változat támogatja a videó háttereket.
Na most aki ért egy picit a linuxhoz, az tudja, hogy minden funkció ami pluszban elérhető az ultimateben, az ugyanúgy telepíthető a core változatra is. Így az én véleményem, hogy válaszoljak a kérdésre is, szerintem nem éri meg az ultimate. Viszont ha szeretnéd támogatni a fejlesztő csapatott, vagy szükséged van oly módon játékokra, üzleti és multimédiás programokra, hogy azok telepítését álmodban sem szeretnéd megcsinálni, akkor tudom csak javasolni az Ultimate megvételét. De szerintem először próbáld ki a Core-t.