sibbinakEz alapján én megpróbálnám a sudo modprobe -v ath9k parancsot kiadni. ((Ha bizonytalan a gépelésed, akkor a parancsokat egy szövegfájlba elmentve pendrive-on is átviheted az internetkapcsolattal rendelkező gépről a másikra. Ha pedig csomagokat is kell majd telepítened, akkor szinte elkerülhetetlen, hogy a problémás gép is hozzáférjen a világhálóhoz.))
Nem kapcsol be a WiFi – Ubuntu 16.04 [Megoldva]
h_baluKöszönöm :D a parancs után nagyon sok mindent irt ki. A legegyszerubb az lenne, ha lefotoznam es a fotot ide valahogy beszurnam. Van erre valami tipp...? Ha tudnam, mi a lenyeg, eleg lenne csak azt atmasolgatni. :S na jo, nem nyafogok, irom, ami jozan paraszti esszel a lenyegnek tunik: *-network DISABLED Desciption: Wireless interface Product: QCA9565 / AR9565 wireless network adapter Vendor: Qualcomm Atheros Physical id: 0 Bus info: pci@0000 : 02 : 00.0 Logical name: wlp2s0 Version: 01 Serial: d8:5d:e2:11:74:bd Width: 64 bites Clock: 33MHz Capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list rom ethernet physical wireless Configuration: broadcast=yes driver=ath9k driverversion=4.4.0-21-generic firmware=N/A latency=0 link=no multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn Resources: irq:38 memory: f0a0000-f0a7ffff memory:f0a80000-f0a8ffff
sibbinakEz magában még nem működne, csak előkészítette ezt: "Please get a temporary wired ethernet connection and do: Code: sudo apt-get install build-essential linux-headers-generic If either or both is already installed, please proceed. Download this file to your desktop: http://www.kernel.org/pub/linux/kern....7.9-1.tar.bz2 Right-click it and select 'Extract Here.' Now back to the terminal: Code: cd Desktop/compat-drivers-3.7.9-1 ./scripts/driver-select ath make sudo make install sudo modprobe -r ath9k && sudo modprobe ath9k Now is it working?" Ebből az elsőt már megcsináltad, de mielőtt még a második felével próbálkoznál, csináld, amit a többiek mondanak, hátha az is elég.
rapfenKedves raprajongò, lefutott minden, es sajnos a szakkifejezéseket sem ismerem, de türelmesen kivártam, hogy megint a szokasos kezdomondat legyen a vegen a villogo kurzollal. De most mar csak 99.9%ban vagyok benne biztos. Megprobalhatom ujra ugyanugy, ugyanazzal a paranccsal installalni ezt, csak hogy biztos legyen?
h_baluNa, letoltottem, es az extract here-re katintottam, majd vissza terminal, hosszu parancsot ezuttal bemasoltam egerrel, de ezt irja: no such file or directory, no targets specified and no makefile found. Stop. No rule to make target 'install'. Stop. Probaltam az elso sort beirni kulon is, de ugy sem volt jo. Latsz valami elirast a kodban? Koszi
sibbinakOda lépj, ahová tetted és kicsomagoltad a letöltött cuccot. (cd = válts könyvtárat.. , ahová akarsz lépni, mert alapból a saját mappádban nyílik meg. cd Letöltések = átlépsz a Letöltések könyvtárba, meglátod, mert „megváltozik” a prompt is Hogy éppen hol vagy kiírathatod a pwd paranccsal. alkönyvtárakba pedig az elérési utat adod meg pl cd Letöltések/filmek/ismeretterjesztok Fontos a kis és nagybetű. elsőre ennyi elég. :-) )