Frissítés 14.04-ről 16.04-re live rendszerről
Hát én azt ajánlom, ne frissítgess. Én a tiszta telepítés híve vagyok. Ments el mindent, és telepítsd újra a géped. Ezen kívül -mert egy időben nekem is így kellett tennem, mert másként nem ment,- telepítés előtt szedd ki az összes kártyát a gépből. (A GeForce-t is!) Bár azt hiszem ez még 2010 előtt volt, és Windows telepítéskor, de talán neked is segíteni fog. Baj nem lehet belőle.
anacondaEz is megfontolandó. Ámde, a live usb-ről mi is a parancssori parancs? Mert ugye, a fránya grafikus felület nincsen. do-release-upgrade -d? Vagy szedjem ki a grafikus kártyát, oszt lesz grafikus felület , amikor simán az alaplapban van a monitor dvi dugesza? Ja. És van lvm is a meghajók között. Az gondolom megmarad új rendszer húzásakor. Hm. Ez a sok folyamatos probléma növeli vagy csökkenti az átlagember (=én) IQ-ját? Va
a mesterKöszönöm szépen ,elnézést, hogy nem válaszoltam. A nomodesetet próbáltam volna, bár ezt is csak kézi irányítással megy. Unetbootinnal írtam a live usb-t, ha F6-ot nyomok a főmenüben, ahol kétszer is felsorolt a telepítés, kipróbálás default beállítás, akkor semmi sem történik. Ahol eddig olvastam erről, ott azt írták, hogy ez a nulladik, vagy első lépés. Rossz irányban indultam volna?
anacondaNe haragudj, de közbe kell szólnom, mert rossz tanácsot adsz. Lehet, hogy neked annak idején segített, de biztos, hogy ritka hardverkombináció volt nálad, amire jobb tudás híján csak az lehetett a megoldás, hogy sz összes kártyát kiszeded a gépből. De hogy onnantól kezdve mindenkinek ezt tudod csak ajánlgatni, az egy kicsit túlzás. Ha trollkodni akarnék, megtoldanám azzal, hogy szedd ki (szedje ki) a processzort is, és a memóriát is... :-) Noteszgép esetén is javasolnád ezt? :-)
trtNem haragszom, igazad van. És közben eszembe jutott, hogy mégis Linux telepítés volt, amire hivatkoztam. Talán Ubuntu 11.xx? Az ugrott be, hogy a hagyományos asztali telepítő CD-vel nem boldogultam, hanem valami karakteres telepítőlemez volt, ami sokkal nagyobb méretű is volt, mint a normál. És azzal is csak úgy sikerült, ha kiszedtem a kártyákat. Ősrégi video-, ősrégi hang-, tuner-... De arra nem emlékszem, hogy mindenkinek ezt ajánlgatnám.
trtOFF (Az azért igaz, hogy én már sok éve nem frissítek, úgy emlékszem, hogy az órákig tart, és mindig bizonytalan, hogy lesz-e happy end. Jó alkalom ez arra, hogy az ember megszabadul egy csomó dologtól, ami nem kellett az elmúlt fél évben. Persze az is igaz, hogy ahhoz kell egyfajta rutin, hogy ne az újratelepítés után derüljön ki, hogy mi-minden nem lett mentve. Képernyőképeket szoktam készíteni mindenről, pld. a Firefox kiegészítőkről, Start menüről, stb.) On
Köszönöm szépen, végül a nomodeset szó beírása valóban segített. Bejött az unetbootin választó felületet. Akkor tab-ot nyomtam, majd beírtam a nomodeset szavát a 'quiet splash' kifejezés után. És bejött a grafikus felület, köszönöm. Gondolom ez már más fórum: innen már ment a frissítés, ezer hibával, emergency mode-dal, az fsck-t is le kellett futtatnom, mert hibát talált. Most ott tartok, hogy bejön a lightdm felhasználó választó felület, de nem jelentkezik be a legtöbb felhasználónál (ez a gond most megoldódott így), csak eltűnik a bejelentkező kis ablak, és visszdob ugyanoda, továbbá a lightdm-ben az egér mozgatása kell ahhoz, hogy feltűnjön a bejelentkező ablakocska. Hm.