Zoltan4929 sömikeSystemback-ben Live rendszer keszites es belevettem a felhasznalo fiokjait is. Igy lett kozel 40Gb ami az egesz vinyo tartalma. Most van egy sblive file amit ki kellen irnom valamilyen hordozora. Abbol lesz akkor egy LIVE CD. Ugye? amit egy uj vinyora fel tudok telpiteni es megy minden tovabb mint most. Ha jol gondolom
mumorec lala2"Ha jól tudom, max. 4GB lehet." Szerintem nem jól tudod. A 4 GB a DVD méret korlátja. Kiváncsiságból most csináltam egy mentést, virtuális gépet is belevettem, a méret 15,4 GB. Simán kiírtam 32 GB-os SD-kártyára (ez volt üres). Egy másik, nem teljesen azonos gépre feltelepítettem, működik. A kérdező ennyi idő alatt már ki is írhatta volna egy adathordozóra és a próbán is túl lenne.
Kendek mumorecA 4 GB az több fájlrendszert is érintő fájlméretkorlát. SD kártyáknál is problémát okozna a FAT32 miatt, de ott könnyen ki lehet védeni a dolgot egy extra, komolyabb fájlrendszer beiktatásával.
Zoltan4929 mumorecKoszi a valaszt akkor mar nekem nem kel kiprobalnom :) Nehez lett volna talalnom egy 40Gb SD kartyat vagy hasonlo adathordozot.
Uhubian Szia Kendek! Debian 9-es rendszeremről készítettem Live rendszerképet. Pendrájvról bootolva akartam rendszert telepíteni/másolni egy másik HDD-re. Formázza a partíciót, elindul a telepítés "Live rendszerkép" csatolási pont használatával, de megszakad a következő hibaüzenettel: "A Live rendszerképet nem sikerült csatolni." Próbáltam többféle módon is, mindig ez a hibaüzenet. Systemback verzió: 1.8.402_05.16.2016_Qt5.7.1(5.3.2)_GCC4.9.2_amd64 Van valami megoldásod?
Kendek UhubianEgyszerű inkompatibilitási probléma. Debianék mindig átrendezkednek, vagy nem tudják eldönteni, hogy milyen formában lesz a legjobb valami. :D Megoldás persze lehetne, de ahhoz bele kellene nyúlni a Systemback forráskódjába.
Uhubian KendekRendben, köszönöm, akkor keresek valami más megoldást. Mondjuk, ha nem Live pendrájvot készítenék, hanem rendszermásolással írnám ki pendrájvra, az élő rendszert és azzal bebootolva működhetne elvileg a rendszermásolás? Csak egy ötlet.
Kendek UhubianEz a probléma azt a megoldást nem érintené, úgy a telepítés is (a másolás mellett) oké lehet.
Uhubian KendekEz egy rendkívül lassú, de működő megoldás. Többféle módszerrel kísérleteztem, a kiírás rendszer másolással és ext4-es file rendszerrel hozott (emberileg is) elfogadható eredményt azaz egy óra alatt sikerült kiírni USB 2.0-ás pen.-re egy 6 GB-os rendszert :/ Ehhez képest a rendszer futtatása és a telepítés HDD-re már "villámgyors" :D Előnye, hogy a pendrájvon lévő rendszer frissíthető, a beállítások megmaradnak, valóban hordozható. Munkára azért nem ajánlanám, de tartalék rendszernek, rendszer másoláshoz amíg nincs jobb megoldás ez is megfelel.
lala2 Szevasztok ! Egy másik fórumon feltett kérdés kapcsán érdeklődnék. Van valakinek tapasztalata arról hogy az Ubuntu köztes verzióiból (16.10, 17.04, esetleg 17.10) lehet működőképes saját ISO-t / telepítőt készíteni a Systemback segítségével ?
Kendek lala216.10-re még vannak telepítőcsomagok, utána már hiányzik. Ismert probléma viszont, hogy az lxcfs csomaggal inkompatibilis a Systemback, az megakadályozza a Live rendszerkép elkészülését is. De ha eltávolítod előtte, akkor már menni fog.
emergelek Van-e német nyelvű fordítás a Systemback-hez? Úgy néz ki, hogy egyik kollégámnak kellene egy Ubuntut telepíteni a Win10-e mellé. Jó lenne, ha a Systembacket is németül kezelhetné.
lala2 emergelek Languages Romanian, French, Czech, Finnish, Catalan, English, Galician, Turkish, Indonesian, Brazilian Portuguese, Chinese (Simplified), German, Spanish, Arabic, Hungarian https://sourceforge.net/projects/systemback/
gsxrider Sziasztok ! Elindítom a Systemback programot majd új készítése opciót választom , és ez az üzenet fogad : https://i.imgur.com/G8UAZTT.png eddig hibátlanul működött Ubuntu 14.04 64 bit rendszeren.
csuhas32 gsxriderTerminálból a sudo systemback-cli paranccsal indítva az alkalmazást, majd így megkísérelve új visszaállítási pontot készíteni, nem kapsz bővebb hibaüzenetet?
kzprog gsxriderUgye nem arra a rendszerre/merevlemezre akarod készíteni a mentést, amelyről készíted?
Kendek gsxriderPróbáld futtatni a DBGLEV=3 systemback-sustart paranccsal, terminálban kicsit több infót ad a hibáról.
lala2 gsxriderCsak tippek ! Nem változtattad meg a tárolási könyvtár helyét ? Van még hely a lemezen ? ( df -h ) A SMART adatok rendben vannak ? ( Lemezkezelő ... pl. 5-ös áthelyezett szektorok száma )