Sziasztok! Adott egy Lubuntu 16.04.1-el telepített gép, amit rokonnak raktam össze netezéshez. Itthon optikai kábelen csatlakozunk nethez, így nincs szükség jelszóra stb. Rokonunk viszont hagyományos T-online DSL kapcsolattal jelszóval stb (csak modemmel, sem router sem egyéb hálózati eszköz). Csatlakozás sikerül is, viszont csak a facebook és google oldalai jönnek be, semmilyen külső linket vagy a alkalmazást nem nyit meg a firefox. Terminálban apt-get installal a parancs megáll "Várakozás a fejlécekre" pontnál, viszont ha azt az IP-t pingelem ahonnan töltene, hiba nélkül megy a ping, vesztett csomag nélkül. Néha viszont hibával fordul le a ping parancs, pedig a kapcsolat aktív. Minden beállítás az alapértelmezettre van állítva. Korábban ilyen hibával nem találkoztam. Segítsetek légyszi! :) Köszönöm!

a mesterJaaa, :) És merre induljak? Nem találkoztam még ilyennel, úgyhogy minden információ morzsa segíthet :)

UbuntumutuKettő morzsát már kaptál. Ha innen is nehéz, akkor egy harmadik: a kereső balra fenn található.

A /var/log/syslog fájlban meg tudod nézni a kapcsolódási információkat: névszerver, átjáró IP-címeit és egyebeket. Próbáld meg a DNS IP-címét átírni.

"...........Rokonunk viszont hagyományos T-online DSL kapcsolattal jelszóval stb (csak modemmel, sem router sem egyéb hálózati eszköz)......." Tehát a szolgáltatói szerződésben szerepel egy felhasználói név és jelszó páros, a szolgáltatás igénybevételéhez kapcsolódóan? És betettek nekik 1 ADSL modemet?

emergelekKorábban 14.04-es Kubuntuval nem volt ilyen probléma. Frissítettem a rendszert 16.04.1-re, azóta jött elő ez a hiba. Mivel lassú is volt a rendszer ezért egy "könnyebb" rendszerrel próbálkoztam (Lubuntu 16.04.1), ezzel is megvan a hiba. És igen van felhasználónév, jelszó. Csatlakozni csatlakozik is a hálózathoz a rendszer. Modemmel nem hinném, hogy baj lenne.

Nem vagy egyedül: http://ubuntu.hu/node/41764 Azt hiszem, a FB-on talán te írtad, hogy kellenének neked a pppoeconf .deb-ek. A Lubuntuban van Synaptic. Kijelölöd, amit szeretnél telepíteni (a függőségeket is kijelöli), Fájl-> Csomagletöltő parancsfájl előállítása (a parancsfájlt valami elérhető helyre mentsd). Bebootolsz 14.04 live-ról, létrehozod a kapcsolatot, futtatod a parancsfájlt (azt hiszem a

./parancsfajl_neve
          jó erre), majd visszaviszed a telepített rendszerre az így letöltött .deb fájlokat és Synapticból a Fájl-> Letöltött csomagok hozzáadása vagy terminálból a
          sudo dpkg -i *.deb
          -bel feltelepíted őket.

a mesterKöszönöm a segítséget, utánaolvastam ezeknek, remélem valóban ezek közül lelem meg a megoldást. Azért had jegyezzem meg a magam védelmében, hogy ez itt egy fórum, nem pedig SMS fal, hogy odaböfögök két mozaikszót aztán kezdjél vele amit akarsz. Ha már látod, hogy sügér egy kérdező, illene legalább vmi ilyesmi választ adni: Nézd meg a DNS és az MTU beállításokat, mert ott lehet a probléma. Köszönöm!

Sajnos ebben gyenge vagyok, de van egy találatom, és felleltem benne a mester által emlegetett mtu szócskát. Azt mondja, hogy a /etc/NetworkManager/system-connections fájlhoz a [ppp] résznél add hozzá a mtu=1492 sort vagy az jó lehet, ha kiadod a

ifconfig ppp0 mtu 1492
            parancsot. Hátha segít.

csuhas32Igen én írtam facebookon is. Igen Synapticot én is láttam :) Sajnos azóta hazajöttünk, de kubuntu-ra tolok fel Synapticot és elvégzem az általad javasolt módszert, aztán rátolom pendrivera a deb-eket. Köszönöm a segítségedet!

csuhas32Először mindenképp ezen a vonalon indulok el, de szerintem ezt GUI-ban is be tudom állítani, ha mégsem marad a terminál :) Érdekes egyébként, hogy automatikusra van állítva az MTU emlékeim szerint, tehát nem lehetne hiba. Mindenesetre ha sikerül megoldani a problémát akkor készítek belőle egy leírást a hasonló problémával küzdőknek. Délelőtt megyünk ki a nagymamához akié a gép, így mindenképp írok ha esetleg mégsem lenne siker. :) Köszönöm szépen nektek a segítséget! Hálás vagyok!

csuhas32Kubuntu-ra már fel is tettem a pppoeconf-ot :) http://www.kepfeltoltes.hu/view/160904/Screenshot_20160904_080351_www.kepfeltoltes.hu_.png

UbuntumutuRészemről biztos azzal kezdeném, hogy megnézném a /etc/NetworkManager/system-connections könyvtárban milyen fájlok vannak, aztán a sudo nano /etc/NetworkManager/system-connections/fajl_neve paranccsal megnyitnám szerkesztésre, mert azt a változtatást bizonyosan vissza tudom vonni.

UbuntumutuEz így nem biztos, hogy jó lesz! Ha csak egy függősége is hiányzik a Lubuntunak a Kubuntuhoz képest, máris nem fogod tudni telepíteni. Nem véletlen írtam, hogy a parancsfájlt a problémás rendszeren hozd létre. Vigyél magaddal egy 14.04 live-ot, ne maradj internetkapcsolat nélkül. (Persze az is jó, ha van egy Plug&Play USB-s WiFi-adaptered, és a mobilod internetkapcsolatát osztod meg hotspotként a géppel, vagy ha teszel egy routert a szolgáltató modeme és a gép közé, és azon állítod be az kapcsolatot, a lényeg, hogy a ne maradj internet nélkül addig se, míg ezt megoldod.)

Nalam is ez a problema az Ubuntu 16.04.1-el,tudok csatlakozni az internetre de par oldalon kivul semmit nem tolt be.Pl Ubuntu,Linux Mint oldalakhoz nem tud csatlakozni .Es a szoftverkezelo se mukodik tokeletesen.Megcsinaltam az itt leirtakat (mtu) igaz csak live modba de tovabra se jo.Ugyanez a problema a Manjaroval is. Erdekes Virtualboxal tokeletesen mukodik.Digi kabelinternetem van modemmel.