a mester fzoli86vedd ki a merevlemezt TE KÉRTÉL SEGÍTSÉGET MERT AZT ÁLLÍTOD NEM TUDSZ ANGOLUL ÉN LEÍRTAM MIT ÍRTAK AZ ÁLTALAD MEGTALÁLT OLDALON. MOST LEGYÉL RÁM DÜHÖS.
anaconda Nézd meg ezt a videót: How to enter BIOS Samsung NP300E5C https://www.youtube.com/watch?v=Ve-Iv4erbF4
fzoli86 anaconda:) köszönöm már minden F-gombot végignyomiztam. Nem ez a megoldás... Napi rendszerességgel rakok újra laposokat. Csak most futottam bele ilyen problémába...
anaconda fzoli86És végignézted a videót? Mert én úgy láttam, valamit állítgatni kell a rendszeren mielőtt elő lehet varázsolni a BIOS-t. De nekem ez kínaiul oroszul van. Találtam egy másik leírást is - végszükség esetére. :-( Samsung NP300E5C - S0URU Recovery bios problem with the BIOS Repair laptop https://www.youtube.com/watch?v=MR7HmhnF-QQ De ez csak erős idegzetűeknek való. A lényeg 6:50-nél kezdődik.
fzoli86 anacondaIgen végignéztem az első videót, de én azt a rendszert nem fogom tudni előhozni mert az windows, ezen pedig suse van. Ha valóban a 2. videó lenne a megoldás, amit nem próbálok ki, akkor nem lesz újratelepítve most. :) Viszont nekem az a menü ami F2-re előjön, sem jön elő...
hepaly fzoli86Külső USB-s billel is érdemes lenne megpróbálni. Esetleg még kipróbálnék egy ubuntu vagy egyéb live usb pendrive csatlakoztatás mellett F12-t nyomkodni (boot selector), ha csak a reinstall lenne a lényeg. Ha ezek sem mennek, akkor jöhet a videóban látottak.
fzoli86 hepalysemmi sem enged be, (usb bill sem, live pendrive sem, F12 sem reagál) elvitték a lapost a következő próba majd pár hét múlva lesz, elem kivétel, ha az sem, akkor megcsinálja más... :) De köszönöm a tippeket!
[törölve] fzoli86Ha tudsz olyan rendszerre bootolni, ami hagy a CMOS/RTC-hez írásjoggal hozzáférni, akkor sok esetben nem kell kivenni az elemet. Elég ha szoftveresen elrontod a "CMOS checksumot". (pl.: felülírod csupa nullával) Akkor van esély, hogy cmos checksum error-al bedob a gép automatikusan a bioszba. Sokszor az ilyen nagyon-lapos gépeken nagyon nehéz az elemhez hozzáférni miszlikre szedés nélkül. Azok az élcsatlakozós hártyavékony "szalag"kábelek -nem tudom mi a szakszerű neve- meg könnyen tönkretehetők.