Én 8.10-es Ubuntun használtam az aMSN-t,amióta újraraktam a gépem 9.04-gyel,azóta emesene-t használok.Jelenleg pedig problémamegoldást,vagy egy harmadik programot keresek:)
A bajom az aMSN-nel annyi volt,hogy előfordult,hogy nem kapom meg az üzenetet,amit írnak nekem,(kiírta nekik,hogy az üzenet nem kézbesíthető).Kinézete nem rossz másik skin-nel,neveket a plus plugin feltelepítése óta is csak színkódokban láttam...Az offline üzeneteket nem mindig továbbította.
Az emesene nagyon jól néz ki alapból(amolyan letisztult,egyszerű,de nagyszerű),működik a plus plugin is...Viszont nem tudom,hogy hova menti a beszélgetéseket(elvileg be van kapcsolva a naplózó plugin),és ami nagyobb gond,hogy ha küldök 1 fájlt,akkor nagyon belassul...amit irok,azt csak fél perc múlva mutatja,addig "vakon" írok.Ilyenkor ráadásul az üzenetemet kb 1 perc múlva kapja csak meg a partner.Amikor pedig offline partnernek írtam eddig,az egyszer sem kapta meg az üzenetet.(több partnernél,többször próbáltam)
A másik nagy probléma,ami mindkét programnál jelen volt,hogy nagyon lassú a fájlküldésnél a sebesség.Ez kb. 4 KB/sec-et jelent,de gyakran kevesebb(a netem 2 megás).
Meg lehet oldani valahogy ezeket a dolgokat(főleg emesene-problémák megoldása érdekelne,mert jelenleg ezt használom),vagy tudnátok mondani új programot esetleg?(nem kell se kamera,se mikrofon,csak üzenetet és fájlokat akarok küldeni/fogadni...gnome-ra kellene)
Válaszotokat előre is köszönöm!