Xubuntu (mókolt ISO) bootol(na) de a mikor eljut addig, hogy képet kéne adnia belehal, el sem jut az install képernyőig :/ (update): remixOS dettó (update2): Esélytelen. A 9. mókolt cuccal futottam neki, az usb inteles stick-hez készült ubuntuval is próbálkoztam, boot paramtérekekkel mindegyiknél, a legtöbb amit kihoztam belőle, hogy spash screen felvillan, és kivág initramfs-be, oszt annyi. Ez a vas windows only, és törődj bele. A szívem megszakad basszus
Linux GPT telepítő hogyan?
lala2Csak úgy olvasgatok a gúúgli(nevű reklám keresőn) minden félékeket: " És egy rossz hír: Az NX14 mindössze 3 napot bírt. Egyszer csak kikapcsolt és nem is lehet visszakapcsolni. Csak a led felvillan egy pillanatra és annyi. Egy jó tanács minden NX tulajdonosnak: Amíg töltőn van a készülék, ne legyen lecsukva a fedél, mert rohadtúl melegszik, és ha még a kijelző is le van csukva, szerintem túlmelegszik. Nincs aktív hűtése, úgyhogy a meleg nem tud belőle távozni "csak úgy". " A tied 11-es, de rossz családból származik.
dzoltanProca: z3735F Intel Atom 4 core 1,33Ghz Ram:2048 PMIC: Xpowers or T1 Audio realtek ALC5642 MIPI PANEL: Innolux8x12 Wifi/BT: Realtek RGN RTL8723BS Charger xpowers Gyro: Bosch BMG160 Accel/compass: Bosch BMC150 Ez a HW configja a bios szerint Update: sikerült hazavágni a vasat :) Addig állítgattam a bios-ban a videó részt, hogy nem ad képet, és lövésem sincsen hogyan lehetne defaultra állítani, már az akksit is lehúztam egy 10 percre, de ugyanaz :) Írtam a szupportnak :)
http://dctech.hu/stark_drivers/ Erre nem a mobil windows10 való?
dzoltanHa nem látszik a véső és a kalapács nyoma, vidd vissza és mond a szemükbe az igazat! Nem értesz hozzá és fogalmad sincs mitől döglött be, de megrendült a bizalmad(itt ne áruld el, hogy magadban) és a pénzt kéred vissza. (Ha idő közben hasonló árban garantáltan "dzoltan álló" készülékről szerzel tudomást és van nekik is arra is kicseréltetheted.)
dzoltanA visszavitel tényleg nem hülyeség, ha megpróbálod nem vesztesz vele, elmondod az igazat, hogy tekergetted és most nem jó, legfeljebb azt mondják, hogy nem. Általában a bios beállításokat az alaplapi elem kivételével (vagy reset jumperrel) lehet nullázni, de csak általában. Az alaplapi elem néha könnyen elérhető, néha meg teljesen szét kell szedni hozzá a gépet.
tenkesIgen, tudom. Csak az elállítgatás után vettem le a fenekét pont emiatt. Azért vagyok meglőve,mert 1: nincsen elem benne 2: nincsen jumper 3: akksu lehúzás és több leírásból vett billentyű kombinációk nem működtek 4: emlékezetből nyomkodás (f9 (load setup defaults)+f10) eddig nem nyert 5: hdmi out-al külső képernyőre kiküldeni a monitort billentyű kombinációval nem működött. Ez azért bosszantó, mert láthatóan látják egymást a tv-vel, de jelet nem kap, ez is szoftverből megy ki. Ekkor írtam, hogy van e ötlet :) (support válaszát várom, de nekik is vasárnap van :) ) Tuti van okosság erre, mert ahogy én félrenyomhatok, bárki félrenyomhatja video beállításokat. Update: BIOS Defaultra állítás megoldva, kép visszajött :) Ubuntu mókolva (csináltam egy egyéni live installert, mókolt bootia32.efi -s grubbal ) Sajnos gyakorlatilag szét kell hekkelni, hogy működjön a lehető legtöbb hw, a héten elszórakozom vele :) Kűzdelem lesz :)
dzoltan Nem ajánlom !...Csak megemlítem. Ma adták ki az ExTiX legújabb Intel Compute Stick-re tervezett módosított kernelű (és lehet egyéb) RAM takarékos LXQt kezelőfelületű verzióját. http://news.softpedia.com/news/you-can-run-extix-linux-with-lxqt-0-10-0-and-kernel-4-8-on-intel-compute-stick-510370.shtml (Az ExTiX live általában felhasználónevet / jelszót kér bootoláskor...ennek utána kéne nézni !)
https://www.dropbox.com/s/s4uvh92cveu3ubq/IMG_20161122_193410.jpg?dl=0 Navon nx11 ubuntu install megoldva