Sziasztok! Van nálam egy nagyon noname notebook (Navon). Windows 8.1 telepítőt készítettem hozzá Windows alatt, Rufus programmal, GPT partíciós táblával. (csak ezt fogadja el a kis vacak) Semmilyen driver nincs hozzá. Gondoltam megcsinálom ugyanezt Linux telepítővel is, de nem engedi. Van olyan Linux verzió ami így is telepíthető (GPT)?

Bármely 64 bites Linux telepítő UEFI (és GPT) képes. Próbáld másik programmal elkészíteni a pendrive-ot.

• szim válaszolt erre.
    • [törölve]

"de nem engedi." Végre egy pontos, részletes, lényegretörő, szabatos hibaleírás.

sömike:D Így van. Egyszerű lélek vagyok, nem informatikus. Mondjuk úgy, hogy lelkes amatőr. Életfilozófiám, hogy nehogy már egy műanyag darab kibaxon velem. :D Egyébként 64 bites Linux telepítőt is figyelmen kívül hagyja a notebook (Navon), csak a win8 tetszik neki (meg a Suzuki)

[törölve]Ha legalább azt tudnánk, hogy mi nem engedi, és esetleg azt, hogy mit. De azért még így is lehet válaszolni a kérdésre: "Van olyan Linux verzió ami így is telepíthető (GPT)?" Van.

antalzeSzóval a pendrive-ot sikerült megírni? Boot sorrendet gondolom enged állítani. Secureboot ki van kapcsolva?

antalzeKözeledünk: Navon notebook Gugli: Navon notebook >>>> Nagyjából 150 000 találat Navon STARK NX11 Notebook?

Azért, vannak "érdekes" dolgok ! :-( http://www.cnx-software.com/2016/09/21/report-linux-cannot-be-installed-on-microsoft-signature-edition-pcs-laptops-and-tablets/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=google_plus&utm_source=socialnetwor

lala2Ezért is jó, ha az ember ismeri a gép pontos típusát. Mert ehhez ráadásul "semmilyen driver nincs". "Életfilozófiám, hogy nehogy már egy műanyag darab kibaxon velem" De a Microsoft nem egy műanyag darab.

Ennyivel később: 19 nap

Üdv Jómagam is egy navon nx11-el kínlódom :) A nagy problemek 1: Only EFI, nincsen legacy boot lehetőség. 2: Ubuntuék csak és kizárólag a 64bites rendszerben hajlandóak támogatni az uefi-t, nincsen 32 bites uefi iso Becsapós, mert a win is azt fogja mondani, hogy 64 bites alapú a proca, de nem fog 64bites rendszer indulni róla, csak 32 bitben kell gondolkodni. Szóval reszelés van. A support szerint androidott bootoltak róla már, így lehet remix OS a megoldás. (könyebb út) majd meglesem. A végső esetben teszek rá win10-et, A hw támogatás a nagy kérdőjel, mások nx11-en win alatt is szívnak a hanggal, (elég esélyes, hogy linuxal sem fog menni) Amit elvárok a hw támogatás szintjén amivel sikeresnek hívom az installt: Power managment, chipset,képernyő/gpu, wifi, bill/fn keys, hang félek, hogy ez nem fog menni :/

dzoltanÜdv. ! Mielőtt felteszed a Win. 10-et, tégy egy kísérletet valamelyik mókólt ISO-val. http://ubuntu.hu/node/42610#comment-534167

lala2Ez a terv, hogy kimerítem a témát mire w10-re szánom magamat :P

a mesterAz, hogy cpu tudja, de attól még maga a gép nem 64 bites, tudtommal nem fog indulni 64bites OS

a mesterJókérdés, atomos a csoda, semmi OS nincsen, igazából alig tudok róla valamit. Játszom vele :)

a mesterA műszaki adatok alapján,: mint egy nagyra nőtt Intel-stick. :) https://www.euronics.hu/NAVON-STARK-NX11-Fehr-p54670

lala2Olyasmi, én billentyűzettel összeépített olcsó tabletnek hívnám :D A lényeg uaz :D