• [törölve]

a mesterNaja. Lát valamit. De ott akár 128 állomást is láthatna. Amelyikből választhat, hogy melyikhez FOG kapcsolódni. Mondjuk az érdekes, hogy csak egyet lát. Városban ilyet még nem láttam. Sivatagban lehet talán ilyet látni.

a mesterNem akarok vitatkozni, - mert te ehhez jobban értesz ! De az én élő WiFi kapcsolatomnál, az iwlist scan lényegében ugyanezt mutatja. (Az egyedi különbségeket leszámítva.)

• [törölve]

lala2Az iwlist scan-nek pont az az egyik lényege, hogy mindent mutasson ami elérhető. A tiédet, a szomszédét, a lakás előtt elhaladó taxisokét stb. Ha végigmész a városon folyamatosan kiadva a parancsot, szépen feltérképezheted mondjuk a MAC addresseket. man idézet: "Give the list of Access Points and Ad-Hoc cells in range"

a mesterKedves a mester! https://ubuntuperonista.blogspot.de/2015/01/TL-WN8200ND-ubuntu-driver-linux-usb-daptador.html Végig tudnád nézni mi ebből a ami használható? Mert evvel, legalább csatlakozót az amúgy látható hálózathoz. Mert ha sikerül csatlakozni, tudni szeretném mivel sikerült. És mivel annyi minden lett telepítve, ha csinálok egy rendszer vissza állítást csak azokat fogom feltelepíteni ami kell.

[törölve]A kérdésem: hogyan csatlakozol egyáltalán? (vagyis szeretnél csatlakozni)----- Szereztem 15m utp kábelt. (Amúgy TP-link TL-WN8200ND vevő) Ha a csatlakozáshoz név/jelszó kell (valószínű) azt hol kellene megadnod?-------Mivel látható amúgy több hálózat is, rá kikelek a sajátomra majd felugró ablakba jelszót beírom és ok; De így nem jegyzi meg, ezért hálózatok-nál írom be, plusz kapcsolódást indítom. és hullámzik a wifi hullám majd stabilan be áll kitűnőre a jel csatlakozva. de nincs net. Bekérné a program vagy előre be kell(ene) állítanod valamiféle konfig fájlban?-----Ezt lehet hogy megválaszoltam az előbb? A csatlakozási folyamat nem látszik? A dmesg vagy kern.log vagy egyéb logokban van valami bejegyzés a csatlakozással kapcsolatban? ----------Nem tudom mik azok a logok? (lépj be a /var/log-ba és rendezd dátumra. Akkor látod majd, hogy miket írt utoljára)--------- /var/log Kiegészítenéd teljesre? mert én nem tudom!

cooiElőször próbálom resetelni a Routert. Mert a laptop OP. telepítés után csinálta ezt a macerát, de ot a 4-5-ik proba után siker. Vasárnap leszek, és próbálom.

• [törölve]

cooi"és hullámzik a wifi hullám majd stabilan be áll kitűnőre a jel csatlakozva. de nincs net." Pingelni tudod, hogy kell? Nyiss egy terminált vagy menj ki konzolra és írd be (miután a fenti dolog megtörtént) ping 8.8.8.8 Sikeres? Vagy hibát ad? Ha sikeres, a /etc/resolv.conf file tartalmát kellene ide bemásolni.

• cooi válaszolt erre.

cooiÍgy: gedit /etc/resolv.conf De megint nem válaszoltál egy vagy több kérdésre.

• [törölve]

cooiPhűűűűű... Valami filekezelővel. Nautilus-al megkeresed és megnyitod gedittel. Nem vagyok ebben biztos mert én nem használok grafikuson filekezelőt. De a 10.10-es ubuntuban van ilyen. (Hogy miket írtottak ki/változtattak azóta - nem tudom.) De a log fájlokat ugyanígy lehet megnézni. Legalább ezt a részét az alapoknak nagyon-nem-ártana tisztáznod. Ha sikerült megnyitnod -nehogy módosíts valamit!- a szokásos egérkopi/paszte-nak működnie kell.

• cooi válaszolt erre.

[törölve]Vasárnap leszek otthon, akkor neki ugrok. Lehetne egy kérésem! a mester! https://ubuntuperonista.blogspot.de/2015/01/TL-WN8200ND-ubuntu-driver-li... Végig tudnád nézni mi ebből a ami használható? Mert evvel, legalább csatlakozót az amúgy látható hálózathoz. Mert ha sikerül csatlakozni, tudni szeretném mivel sikerült. És mivel annyi minden lett telepítve, ha csinálok egy rendszer vissza állítást csak azokat fogom feltelepíteni ami kell.

cooiEzt = "/etc/resolv.conf file tartalmát " hol találom vagy hogy tudom lekérdezni? Ne haragudj, de konkrétan meg lett adva, hogy hol találod és mi a fájl neve. Ettől pontosabban már nem lehet meghatározni egy fájl helyét egy rendszeren belül. (Fájlkezelőt pedig még Windowson is használnak. :-() Megnyitni egy szövegszerkesztővel lehet. Még ezt a részét is elintézi a fájlkezelőd, hiszen csak rá kell (dupla)kattintani az adott fájlra.

HtibiTerminálba: cat /etc/resolv.conf enter kijelöl Ctrl+c -> a válaszba -> Ctrl+v Példa: cat /etc/resolv.conf # Dynamic resolv.conf(5) file for glibc resolver(3) generated by resolvconf(8) # DO NOT EDIT THIS FILE BY HAND -- YOUR CHANGES WILL BE OVERWRITTEN nameserver 127.0.1.1

• [törölve]

cooiNe keresd, amig a ping nem sikeres! Addig ugysincs értelme. Első lépés a ping...

• cooi válaszolt erre.

lala2Ez már feltételezi azt, hogy a terminált és az azokban használatos parancsokat ismeri. Ez a része viszont már erősen az ötös találathoz hasonlít a lottón. (Függetlenül a mostani kérdezőtől, általánosságban értem.) A (grafikus) fájlkezelő használata pedig, elvileg még egy windowsosnak is megy (vagy kellene menjen).

HtibiÍgy igaz ! De ha van benne egy kis tanulni-vágyás, akkor így van rá lehetősége. (Én is itt a fórumon tanultam meg sok mindent a többiektől.)

cooiLa página que estabas buscando en este blog no existe.

• cooi válaszolt erre.

a mesterhttps://ubuntuperonista.blogspot.de/2015/01/TL-WN8200ND-ubuntu-driver-linux-usb-daptador.html Hú bocsánat nem jól másoltam be.

cooiCreo que todo está bien. Cada estancia, en lo que escriben.

[törölve]https://drive.google.com/open?id=0B6zjjecOMnsQTGNlREt1M2NVckk Az elején csak a wifi majd csatlakoztattam az utp kábelt.