Sziasztok! Kaptam egy HP ProLiant G7 mikroszervert és ha már van, akkor csak összedobok egyet itthonra. Vettem bele 2 db WD 1Tb Hdd-t. Azért nem komolyabbat mert nem akarom állandó üzemre. Leginkább mentés és fájlszerver lenne belőle. Szeretném kikérni a véleményeteket ,hogy hogy is lenne értelme ezt összetenni ésszerűen. Amire gondolok: A rendszer is az 1tb-os lemezre kerüljön vagy vegyek bele egy lemezt a rendszer számára? Partíciók mérete tagoltsága? Telepítendő programok? Természetesen a google barátunk véleményét is kikértem És sokat olvastam ezügyben. Az elképzelésem 512 Mb boot , 30Gb / , 4Gb swap , 10Gb /home ( ezt lehetne nagyobb szerintem) 10Gb /var. A megmaradt terület megfelezve. Természetesen RAID az jáccik ;) Sokat nem tudok a szerverekről de van rendszergazda barátom aki leellenőriz. Értelemszerűen nem akarom a nyakába varrni ezt a dolgot , van neki elég és így még tanulok is. A fenti partíció méreteket ő ajánlotta. Jöhetnek az ötletek Köszönöm Lancelot

Az elképzelésem 512 Mb boot , 30Gb / , 4Gb swap , 10Gb /home ( ezt lehetne nagyobb szerintem) 10Gb /var. Hát... ekkora méretekkel semmi értelme az egésznek. Talán a DOS és még néhány korabeli játék elfér rajta. :-( (Egyébként a /var-t mi értelme külön venni?)

"A megmaradt terület megfelezve. Természetesen RAID az jáccik ;)" Hol játcik? Vagy inkább: mivel játcik?

HtibiÉrtem. Mivel szerverhez eddig nem sok közöm volt, így nem tudom, hogy lenne értelme csinálni. Ebben kérnék segítséget a partíciók mértére vonatkozóan. Valamint, hogy a rendszer külön lemezre kerüljön-e vagy az 1Tb-os lemezterületből alakítsam ki a rendszer számára szükséges helyet. "(Egyébként a /var-t mi értelme külön venni?)" Amennyiben a /var külön partíción van, legfeljebb az telik be, és ilyenkor lehetetlen lesz pl. a további levelek fogadása, de maga a rendszer nem áll le. Bár mailszerverről nem írtam.

SirLancelotMailservert az otthoni kis kakasdombra? És betelik miatta a rendszerpartíció ha nem veszed külön a /vart. Na, erre befizetek.

HtibiHonnan tudod, mekkora spam-áradatot akar percenként indítani?

...miért nem LVM? Akkor most ez fájlszerver, vagy adatmentés? ... igaz, kinek mi számít mentésnek, maga esik bele...

Ennyivel később: 5 év