Új vagyok az oldalon, de nem mondhatom új linuxos felhasználónak magam. Szóval 2005 óta kacérkodtam Linux alapú rendszerekkel, végül 2008-ban váltottam Ubira. Miért? Mert az Ubuntu könnyítette meg leginkább a zárt meghajtók telepítését. A Gnome2 mesés felület volt számomra... és jött a Unity. Azonnal váltottam Debianra először Gnome, majd Lxde felülettel. Azért regisztráltam most, mert nem értem a rengeteg "buta" hozzászólást! Nagyon sajnálnám az Ubuntut, ha bedobná a törülközőt. Az Ubuntu és a Canonical annyit adott az infovilágnak (még ha az ötletek nagy része becsődölt, vagy lenyúlták), mint egyetlen más Linux fejlesztés sem. De az élet nem áll meg! A vasárnapi húsleves 100 éve ugyanúgy készült, mint ma. Az alapok ma is ugyanazok. 10 év alatt megtanultam, hogyan lehetek boldog ha van egy terminálom! Nem volt olyan feladat, amit ne tudtam volna megoldani ( rajzfilmkészítéstől HTML5 oldalakig mindent!), és ezt nagyban a Canonical és az Ubuntu HowTo-inak és Wiki- inek köszönhetem. Felület? Teljesen mindegy. Percek alatt ( ahogy ezt többen bemutatták ) testreszabható bármilyen DE. Ferrari és Trabant!!! Mekkora hülyeség! Nekem a DE-m nézzen úgy ki, ahogy én akarom, és hadd használjam úgy, ahogy én akarom! Ezért vagyok linuxon! Szabad vagyok! Ububox hidd el, percek alatt bármilyen felületet Unityra, Plasmara v. akár win10-re varázsolok, de a lényeg ugyanaz! Nekem legyen jó!!! 2012 óta nem használom az Ubuntut. De sajnálom a Unityt, mert jó ötletek voltak benne, és sokan szerették. A Gnome 3.xxx-től én is fázom, de van választás! Windowsban nincs. Eszed vagy nem, azt kapod és kész! Persze a win-ben is vannak jó ötletek, de ezek más ötletek felhasználásával jöttek létre. Ez van! De bármi lesz az Ubuntuval, az alap még midig ugyanaz: nyiss meg egy terminált!