vgabNa, akkor még se veszítette értelmét a mondókám.
Nyertél kb 5 mm -t az ablakdekoráció kinyírása árán, és ezt "elvesztetted" ott, hogy oldalra is be kellett tenni a panelt. Ezt úgy szépítetted, hogy autohide -oltad az oldalpanelt. Most néztem meg az Ubuntu 17.04 -en és nem ez a default. Gondoltam én is "csalok" egyet.
https://kephost.com/image/BuS0
Ugyanott vagyok területfoglalásban, és nem kellett kiherélnem az ablakot hogy globalmanüsítsem. Ez elhiszem, hogy nem olyan kidolgozott vagy átgondolt, mint a Unity, vagy a Gnome3. Nem gondolom, hogy 3 kattintással feltaláltam a spanyolviaszt, amin a Unity tervezőcsapata jó sokáig brainstormingolt. Viszont arra rámutat, hogy van ennél életképesebb ötlet és helyet se vesztek.
Amúgy ha be is bizonyítanád hogy ez márpedig helytakarékosabb, akkor is van egy 1280x800 -as monitorod, innentől szétvariálni, nyakatekertté tenni egy grafikus környezet tervezési modelljét nincs értelme. Hidd el, azt is teszelték ergonómiai szempontból(Mármint a klasszikus asztalmodellt). Ez a modell kb annyira sincs átgondolva, mint Kim Ir Szen Dzsucséje. Van 5 % igazsága, amiért szétver sokkal fontosabb és előbbre való dolgokat. 5 mm helyért, amit 3 kattintással bárhol meg tudok nyerni, komolyan megérte ez a szétvariálás?
Egyébként a Gnome 2 2 panelezését ugyanúgy nem értem, hogy mire volt anno jó. Csak ott ergonómiailag nem döccent a történet szemben a globál menüs tálcátlanítással.
Isten adta jogod, hogy ez tetsszen neked, de ez nem lett jobb funkcionálisan, csak azért kellett az egész hogy valami mást csináljon, mint a többi + a globál menüvel be akart vonzani olyan Apple fanboyokat, aki valamiért nem akart Mac -et venni. Azt is kár tagadni, hogy az okosteló őrület szintén efelé terelte a döntéshozókat(Azt hiszem hogy még a felületek konvergenciájáról is papoltak).
Ha belinkeled a tesztet, amit említettél, szivesen kitöltöm.