minthakaEzt mindig el szoktam mondani a Unity védelmére. Gondold meg még mindig sokan vannak akik visszasírják a gnome2-t, és sokan azért használnak xfce-t, mert az "konzervatív".
És jön az érv mellettük, hogy ezek így voltak jók, minek ezen változtatni.
- Ellenérvek:
1. Gnome2 felületen alapértelmezetten felül voltak az indítóikonok alul pedig a feladatkezelő?! Ez aztán a logikus!? Miután elindítottam egy alkalmazást, a teljes monitoron keresztül át kell húznom az egeret, hogy másik alkalmazásra váltsak!? Ki volt az az elmebeteg, aki ezt kitalálta?
2. Csak azért kellett az alsó tálca, mert az "Alkalmazások stb" szövegesen kiírva!!!!!!! miatt nem fért el felül a feladatkezelő! Ronda, igénytelen, helypazarló.
3. Személyes vélemény, hogy a gyorsindítót és a feladatkezelőt eleve egybe kellett volna megalkotni (lásd Unity, Win7-8-10, Kde icon-task). Miért kellene máshol keresnem az alkalmazást, mint ahonnan elindítottam? Teljesen agyament, hogy a futó alkalmazás 2 helyen legyen a tálcán! Amelyik felület ezt nem tudja az nálam szóba se jöhet.
Mégis mindenki szidta a Unity-t, hogy milyen szar. Pláne a gnome2 fanok. Pedig a gnome2 volt béna, csak azt szokták meg.
Én sokáig használtam Unity-t. Laptopon a legjobb felületnek tartom kivéve a menürendszerét.
- Miért van minden bal oldalon?
Mert így az esetek 9x %-ában nem kell a képernyő jobb oldalán mozognod. Minden egy helyen van. Kicsit zsúfoltnak tűnik, de kényelmes. Nem kell a méretezéshez áthúzni az egeret hosszában a teljes monitoron. Tök logikus.
- A mostani divat szerint a felső tálca többnyire tök üres. (unity, gnome-shell). Sőt sok program (chrome) mellőzi a menüsort. Felső tálcával rendelkező felületeknél tök idegesítő (legalábbis nekem), hogy két tálca van egymás alatt. -> Miért ne lehetne egyesíteni? Tök logikus. Nyertünk egy sornyi helyet felül hátránya nincs. Laptopon ez igenis számít!
Gondolom innen már sejthető, hogy Unity-ről nem Gnome-shell-re váltottam, hanem KDE-re.