Sziasztok. Itt az idő, hogy a LibreOffice új logót/kabalát kapjon. Szavazzatok ti is!
LibreOffice szavazás
Köszi, végigmentem rajtuk. :-)
Ízlések és pofonok .......
ububoxElőször értelmezni kell az alapfogalmakat, hogy miről szól ez az egész. "Welcome to the voting for the LibreOffice mascot." Mascot az a cég kabalafigurája, amit te belinkeltél, az pedig terméklogók. Veszprémi kézilabdacsapaton, mint konkrét példán érzékeltetve: - mascot : http://cms.eurohandball.com/ResourceImage.aspx?raid=49246 - logó: http://handballveszprem.hu/images2/logo.png
ububoxEgy széles területet átölelő irodai szoftvercsalád népszerűsítése, köztudatba ültetése sokkal egyszerűbben megvalósítható egy jól beazonosítható kabalafigurával, egyedi ikonnal, mint a termék nevét tartalmazó logóval. (Csak pár ilyen figurát említve: Michelin baba, Nesquik nyuszi, Nintendo cég Mario-ja.) Önmagában a táblázatkezelők logói nagyon hasonlítanak egymásra, a Microsoft Excel logónak legalább 10 verziója létezik, a Libre Office logók is számos változáson mentek már át. Egy jellegzetes mascot könnyen beazonosíthatóvá teszi, hogy épp melyik cég termékéről van szó. (És ez abban az esetben is igaz, ha a kabalafigura bűn ronda lenne.)
ububoxÚgy tűnik, nagyon nem sikerült megragadnod a lényegét. Tux a Linux kabalafigurája! LibreOffice Linuxon nagyon jól szerepel, szinte mindenki azt használja, de más platformokon: Windowson, macOS-en, Androidon nem, és ezek miatt a platformokon való előretörést vinné előre, ha jobban bekerülne a köztudatba az LO.
Csak minek akarjak azt a nyamvadt kolibrit rameroltetni azt nem tudom? Ha ennyire tudjak, hogy nekik az kell, akkor engem mindek kerdezgetnek?
Így van az, ha egy meleg, zöldpárti ornitológust alkalmaznak grafikusként. Nem baj hogy csúnya és nem kapcsolódik a termékhez, de legalább dedós is.
bartasziliRád erőltetik? Érdekes. Kinéztek maguknak, és nyomást helyeznek rád? Ezzel zaklatnak?
bartasziliHogy meglegyen az illúzió! Hiszen soha nem az igazság a fontos, hanem, hogy hogy érzed! Amúgy: Hajrá kolibri! :)