Mabel WheelerHát, nem tudom. Én csak a magam és környezetem példájából tudok véleményt formálni. Nekem kevesebb a problémám win alatt, ill. az én szükségleteimnek a win felel meg jobban.
Az számomra nem érv, hogy válts linuxra, mert a win rossz. Mert nekem nem az. Az érv, hogy ha neked nem felel meg a win, próbáld ki a linuxot.
Előttem szólók már megfogalmazták a lényeget, miért váltana valaki a win-ről, ha neki megfelel?
A kedvenc oldalam http://whylinuxisbetter.net/hu/ aminek a tartalma már bőven nem igaz, ha valaha az volt egyáltalán.
Az évtizedek óta mantrázott marketingduma (ez a linux éve, egy kattintásra települ, felteszed soha nem romlik el, feléleszted vele a 15 éves géped és majd hasít + mindenhez még hozzátéve, hogy a win szar) ordas nagy hazugság. Számtalan csalódás forrása, mert az emberek elhiszik, kipróbálják, nem úgy van.
Amikor csak tudom elmondom, egy szakember számára a linux a végtelen lehetőségek tárháza, az ilyen területtel foglalkozóknak kötelező. DE a parancssor nem átlagfelhasználó-barát, agyrém elvárni programozási ismereteket egy oprendszer kezeléséhez, amíg ez nem változik (+hardvertámogatás) marad a desktop-linux 5% részesedése.
(Még mielőtt valaki felhozná, igen szakirányú munkára, oktatási célokra nagyon jó)