Mabel Wheeler A nagymama nem piszkálja és megy... Te igen és bele kell folyni a terminálozásba.”
Ezt meg honnan veszed?
Nekem a főgépemen van egy stabilan beállított rendszerem. Az alkalmazások, melyekre szükségem van, telepítve vannak, úgyhogy nem igazán kell piszkálni, a frissítéseket rendszeresen telepítem és ennyi. Terminált ezen a rendszeren igen ritkán nyitok, mind ahogyan a többi általam felügyelt gépen sem sokszor tesznek ilyet, használják a grafikus felületet.
Terminálozni szoktam, de nem a főgépem gazdarendszerén, hanem a segítségnyújtás okán, virtuális gépre a kérdezőével lehetőleg azonos rendszert telepítek fel, melyen igyekszem reprodukálni, majd megoldani a jelzett hibát. A virtuális gépet meg lehet ütni-vágni.
(A lassacskán így összecsipegetett tudáska persze jól tud jön, ha élesben kell olykor megoldani valamit.)
„A Windows ugyan olyan ritkán adja be a kulcsot, mint a Linux.
A Linux ugyan olyan ritkán adja be a kulcsot, mint a Windows.
A rendszerek nevei felcserélhetőek, bárhogy igaz, nincs különbség. Azért mert a rendszergazák nem tanulnak és az it vezetők elfogadják az apanázst, nem azt jelenti, hogy a Linux felhasználói oldalon olyan rohadt megbízhatatlan lenne.”
Szerintem nem. Nekem a Linuxszal jobbak a tapasztalataim. Ha nincs a körülményekben változás, akkor többször fordul elő, hogy a frissítések rendszeres telepítésén túl évekig nem kell egyáltalán hozzányúlni.
Viszont, ha neked ez a véleményed, akkor miért gondolkodsz abban, hogy az embereket országos kampány keretén belül Linux telepítésére buzdítod?
Minek telepítenének Linuxot, ha ugyan éppen ugyanolyan jó a Windows is?
(Sőt, aki most Windowst használ, annak azonos megbízhatóság mellett jobb is a Windows mert azt már ismeri.)
A véleményünk valóban több ponton nem egyezik, szerintem például, aki most XP-t használ a gépére nem Linuxot kell telepíteni, mert egy elavult gépen a Linuxot sem lesz nagy élmény használni, a jó rendszer élménye az ilyen felhasználót majd akkor éri, ha vásárol egy korszerű gépet és élvezi a száguldást, akármilyen rendszert is használjon majdan.
Szerintem nincs itt sok segítő, akiből majd aktivistát lehetne faragni.
Ettől persze még lehet, hogy neked van igazad! Sok sikert!