sisbocs, én tudom, csak nem figyeltem a topikot. Compiz Advnaced Desktop Effects párbeszédablakában ki kell pipálni. (Pont így hívják.)
Ezekután beállítod, hogy mire működjön (Gyors billentyűre/egérgombra/kurzor elhelyezése képernyő valamelyik szélén.)
Majd végül valahogy definiálnod kell neki, hogy, melyik ablakokat akarod widget layerre tenni. Ezt a Behaviour fül alatt a Widget Windows sorban teheted meg. Nyomj rá a + gombra. Új párbeszédablakban mondjuk válaszd ki azt, hogy ablakcím szerint. Majd megadás gomb. Errefel egy + jel lesz az egérkurzorodból, most nyomj rá arra az ablakra (ezúttal a paneledre), amit szeretnél. OK, OK és inéttől kezdve az adott című ablak csak akkor jelenik meg ha aktiválod a widget layert.
Ha további ablakokat akarsz hozzáadni, akkor fontos hogy azt mond neki, hogy az Összefüggés: VAGY és nem ÉS.
Gyakorlatban nekem most úgy működik, hogy ha a képernyő bal széléhez húzom az egeret, akkor megjelenik a bal oldali panel, illetve ha fut az emesene akkor annak az ablaka. Ha bármilyen egéy ablakba kattintok, vagy az egeret ismét betolom a balszélre, akkor meg eltűnnek.