Sziasztok! A napokban kaptam egy játékot, amit gondoltam kipróbálok kubuntun, wine-al. Intel GPU-val elég döcögősen/akadozva ment, de nem volt más baj. Gondoltam használatba veszem az nVidia kártyát. Át is váltottam és máris jött az elő gond, a játék el sem indult, mert 32-bites wine kellett neki. Sebaj, feltettem és már indult is. Sokkal jobb/gyorsabb, de sajnos egy nagyon zavaró hiba lépett fel. A karakterrel mozogva, egy bizonyos ponton túl nem tudok tovább fordulni, vagyis nem tudok 360 fokban körbe nézni, hanem csak egy 100-180 fokban. Megnyomom az exit-et, előjön a főmenü, ott megmozgatom jobbra-balra az egeret, visszamegyek a játékba, és egy pár pillanatig újra jó, de ahogy nagyon balra vagy jobbra fordulok, újra kiakad. Mintha elvesztené a játék az egér fókuszt egy bizonyos ponton túl. Próbáltam a wine-t konfigurálni többféleképp is, de sehogy sem jó. Intel GPU-val meg játszhatatlan. Valaki tapasztalt hasonlót bármilyen játékkal? Van erre megoldás? Ötlet? Előre is köszönöm a segítséget!

Kicsit szűkszavú vagy, itt szét tudsz nézni: https://www.winehq.org/

Ennyivel később: 4 év