Elolvastam a fórum rengeteg ide vonatkozó hozzászólását de megoldást nem találtam. A helyzetem egyszerű. 2 gép mindkettőn Ubuntu 8.04 Hardy. Tudni kell hogy teljesen alap felhasználó vagyok aki nem szeret dns, ip, meg hasonló beállításokkal bajlódni én dolgozom a gépen és se időm se türelmem beállításokkal vesződni.
VAn egy asztali gépem és egy laptopom. A 2 gép routeren kapcsolódik egymáshoz és a nethez háló kábellel. A 2 gép közti hálózat beállítása win alatt 2 perc volt.
Először csak az egyik gépen volt Ubi addig oda vissza látta egymást a 2 gép gond nélkül. Most hogy mindkettőn Ubi van egyáltalán nem látják egymást.A net mindkét gépen megy. A hálózatok mappában csak egy Windows??? hálózat van de az sem látja a másik gépet. Én azt hittem 2 ubuntu közt teljes a kompatibilitás ha hálózatban gondolkodunk.
Kérdéseim: Nincs egy alap otthoni hálózat beállítása varázsló ne kelljen Ip cimekkel meg Dns-el terminálba mindenféle parancsok irogatása nélkül szenvednem?
A laptopban van egy usb-s wifi adapter de azt bár látja a rendszer de nem hajlandó csatlakozni vele még a netre sem bár a beállítások jók, ezt a dolgot már feladtam.
Odáig vagyok ezért az oprendszerért de olyan alap dolgokban akadok el aminek már a telepítéskor automatikusan be kellene állitódnia. Azt is tudom jár némi lemondással az átállás de még azt is bevállaltam pl wifi,nyomtató.....nem megy majd megoldják. Csak 2 gép összekötve a nettel meg egymással egy routeren keresztül...ha még ez sem megy akkor már gáz.
Nem szeretnék újra win-t telepítgetni.
Ne haragudjatok hogy ilyesmivel fárasztalak benneteket de én egy olyan felhasználó vagyok aki bekapcsolja a gépet és elvárja hogy lehetőség szerint minden működjön egyszerűen automatikusan vagy legalábbis felhasználószintű ismerettekkel megoldható legyen. Esetleg nem jó rendszert választottam?
Ami tetszett hogy a bluetooth adaptert pl azonnal látta használta korrekten félperc alatt mindenféle beállítás nélkül felismerte és nagyszerűen működik. Miért nem megy a hálózat is így???