Silent_BobBocs Bob, hogy neked válaszolok, nem csak neked szól.
Csuhás32 ajánlásában van egy lényeges pont, amit sokan ignoráltok. Ez pedig az, hogy egy olyan felhasználó számára ajánlja ezt a telepítési módot, aki nem ismeri még a linux világát, de főleg egy olyan felhasználónak érdemes így kialakítania a rendszerét, aki nem is akar feltétlenül érteni hozzá, de használni annál inkább szeretné.
A Te példád is önmagadra mutat vissza. Képzeljétek el azt a helyzetet, amikor másnak telepítitek fel az Ubuntut. És ez nem a szomszéd haver, vagy a nagymama. Aztán képzeljétek hozzá, hogy több ilyen emberkének is telepítetek Ubuntut. Telik múlik az idő egyszer csak jön egy telefon: Robikám baj van! Nem megy a gépem és nagyon fontos dolgot kéne elintéznem! Aztán képzeld el, hogy nemsokára jön egy másik hasonló tartalmú hívás! Na most ha Te nem egy "beleszarok" típusú emberke vagy, akkor próbálsz segíteni. És érzel némi felelősséget. Kiváltképp, ha Te ajánlottad neki az Ubuntut, vagy ne adj Isten még pénzt is kértél a munkádért. Ilyenkor csak azt kell elérni, hogy indítsa a tartalék rendszert. Elindul a tartalék rendszer? Nem lehet tudni, de van rá esély. Ha nincs másik rendszer, akkor esély sincs. De ha elindul, akkor amellett, hogy Te vagy az IstenkirályCsászár, van idő kiérni, s elvégezni a javítást. Nem kell megszakítani a nyaralást, nem kell azonnal esetleg fáradtan kocsiba ülni, nem kell félbehagyni más munkát. STB. Engem van ahol SzuperTibi-nek hívnak, van aki azt mondta, hogy az Isteni gondviselés küldött hozzá, van aki csak azt mondja, hogy óriási szerencséjének érzi, hogy ismer engem. És nem én vagyok a világ legképzettebb informatikusa, az én mércémmel mérve nem csinálok semmi különöset, semmi olyat amit bárki ne tudhatna. És ennek az egyik magyarázata az, hogy Őket nem érdekli ez a dolog annyira, hogy megértsék a működését, vagy megtudják javítani.
Szóval ne mindig csak magatokból induljatok ki. Nekem sincs két linuxom. Ha valami gáz van valahogy majd megoldom. De Juliska néni nem fogja valahogy megoldani.
Az is igaz, hogy már régen volt hogy egy frissítés miatt ne indult volna el a rendszerem, vagy valami egyéb gáz lett volna. De még él az emléke, és nem tudok garanciát vállalni, hogy többé soha nem fordul elő. De ha garanciát nem is tudok vállalni, esélyt tudok adni.