Sziasztok,
irdatlan sok a hozzászolás, ezer bocs, hogy most nem volt türelmem végigolvasni :)
a reklámmal kapcsolatban a következö a meglátásom:
szerintem hagyjuk a médiát. legalábbis ilyen drágán mindenképp. reklámra részben azért van szükség, hogy népszerüsitsen egy terméket, részben viszont azért, mert igy az adott cég költségvetése (papiron, adozás miatt) sokkal kiegyensulyozottabb.
szerintem egyszerübb, underground modszerek kellenek, mint az Ubuntu polo és egyéb kiegészitök. Csináltassunk matricákat, hogy "linux inside", windows=droid - linux=gondolkodo ember, meg ilyen aproságok. én is ragasztok ilyet majd a notimra.
13 év win után a legnagyobb bajom az volt, hogy elég volt csak ránézni az egérre, és máris balra lent kereste a "start menüt". alapbol ugye eleve fent van. és nem "start", hanem csak egy logo... :)
nade higyjétek el, még csak 33 vagyok, de a korombeliek 90%-ának (ex-osztálytársak, haverok) ez már eleve probléma.
mindenesetre fél éve én is ugy állok hozzá, hogy az ubit szivesen telepitem, mivel nálam 1-2 aproságot leszámitva gond nélkül megy, abban tudok segiteni, hogy mit hol talál a nyomorult, mik a "leggyakrabban keresett" programok, hogyan müködnek.
Windows esetében már nem adom a saját warezem, és eleve pénzért telepitem. Mert amig az Ubi elöször kérdez aztán telepit amig akar, a Win folyamatosan odaragaszt a gép elé még telepités közben is...
szerintem egy békés megmozdulás a 25 milliárdos "MS-gyözelem" évfordulojára böven elég, mellékelve esetleg egy mindössze 5-10 perces video (DVD) a szükséges programokkal és alap müveleteikkel, hogy lássa a sok tulok, hogy ez nem büvészet, és ingyér osztogathatjuk. a szlovák dvd ugye eleve olcso, és nem is kell többezer darabot elsöre készitenünk. a sajto simán felkaphatja, nagyban gondolkozni ráérünk majd akkor is.
mit szoltok a szlogenhez? win=büvészet - linux=müvészet
most találtam ki :)
üdv,
Emil