csuhas32Köszönöm. Szerintem akkor ez lesz a legkézenfekvőbb, legegyszerűbb megoldás. Elfogadnám az említett asztali számítógépet, így erre nem kell külön pénzt költenie senkinek. Meg legalább lesz használva a gép, ha már úgyis letakarva, kihasználatlanul hever a pincében.
Amúgy a laptopok közül eddig bármelyiket néztem, körülbelül fele annyi (vagy inkább még kisebb) teljesítménye van a vele szemben azonos árkategóriában lévő asztali számítógéppel.
A szükséges perifériákról: Billentyűzetre és egérre nincs szükség, mivel mindkettő van.
Ebben az esetben csak monitorra lenne szükség. Valamint kábelekre (tápkábel és monitorkábel), ha ezek nincsenek.
Illetve nyilván a postaköltségre. De ezek (szerintem) bőven kijönnek a felajánlásokból.
Legalábbis szerintem valószínűleg bőven olcsóbban megleszünk így, mint a fentebb általam említett csomagos (komplett számítógép 35 900 Ft-ért) ajánlattal, vagy bármilyen laptoppal.
Továbbá szerintem, ha a többieknek is megfelel, akkor ebben az esetben a felajánlott összegek mehetnének közvetlenül hozzád is, mivel nálad van a gép.
A számítógéppel kapcsolatban annyit szeretnék kérdezni, hogy milyen videókártya van benne? Intel, AMD, Nvidia?
D-Sub csatlakozó van rajta? Úgy olvastam, hogy egyes modernebb videókártyákról ezt már lehagyják, és DVI-t és/vagy HDMI-t használnak helyette.
Ha feltelepítem rá mondjuk az Ubuntu 19.10-et, akkor hogyan lehet/érdemes használni? Nyílt meghajtó? Zárt meghajtó?
Előre is köszönöm!