XplosiveIgen, a /var/log/journal a bűnös - nálam lényegében 2db "Bináris (application/octet-stream)" fájl tartalmaz. https://ibb.co/ydGz21L Nem is tudom hogy lehetne esetleg megnézni a tartalmukat. Szerk.: jobban mondva 3db fájlt tartalmaz - mert van egy rejtett fájl is.

lala2Nálam jelenleg 48 elem van (3.3 GB). A legtöbbje több tíz, illetve több száz MB. A system.journal például jelenleg 58.7 MB. Közben itt találtam egy leírást arról, hogy hogyan lehet az eltelt idő alapján a logokat törölni, illetve méretkorlátot beállítani a logokra. X nappal régebbiek törlése, vagy X GB korlát: 7 nappal régebbi logok törlése: $ journalctl --vacuum-time=7d). A log méretének korlátozása: $ journalctl --vacuum-size=2G Ez megtart 2 GB-nyi logot, és töröl mindent, ami ennél nagyobb. Amúgy nem hinném, hogy olyan nagy (vagy úgy akármilyen) szükség lenne ezekre a logokra egy otthoni számítógép esetében. A fenti leírás is szerverről beszél. Fogalmam sincs, hogy mivel lehetne megnyitni őket. Én sem néztem még bele egyik ilyen logfájlba sem.

sömikeMegcsináltam. Végig "PASS" jött a logokra, szóval nincs gond. Köszi a tippet.

lala2Megcsináltam. A fentebbi hozzászólásomban egyébként véletlenül valamiért beírtam egy zárójelet a "7d" után. Természetesen nem kell a zárójel. Így helyes: $ journalctl --vacuum-time=7d.

Ennyivel később: 2 év