Sziasztok. Egy másik fórumon jelezte valaki nekem, hogy pár nappal ezelőtt beregisztrált ide, de azóta sem kapott visszajelző e-mailt. Azt már mondtam neki, hogy nézze meg a Spam mappát. Tudom az e-mail címét. Kinek írjak privátot, hogy utána tudjon nézni? Köszönöm.

Phace-t kellene elérni első körben. Sajnos az oldal levélküldője megadta magát. Még érdeklődöm én is.

Viszont hat nappal ezelőtt regisztrált valaki ide és azóta nyitott témát is. Tehát neki működött a regisztráció.

• klt válaszolt erre.

HtibiAzon múlik, hogy a levelező szervere beengedi-e a "fiktív" feladóval küldött levelet. Gmail nem ereszti. Freemail lehet, hogy igen, nem tudom.

kltA kérdéses illetőnek gmail-je van. Akkor ezek szerint a Google hivatalból blokkolja a levelet már a beérkezés előtt?

lev258Esetleg spam-be teszi. Csináltam most egy teszt regisztrációt (teszt-elek-béla2) néven, és sikerült. Return-Path: X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.4.2 (2018-09-13) on ubuserver X-Spam-Level: X-Spam-Status: No, score=-1.9 required=3.1 tests=BAYES_00,NO_RECEIVED, NO_RELAYS,SPF_PASS autolearn=ham autolearn_force=no version=3.4.2 Received-SPF: Pass (sender SPF authorized) identity=mailfrom; client-ip=94.199.49.143; helo=fsf.hu; envelope-from=webmaster@ubuntu.hu; receiver=xxxxxxxxx From: webmaster@ubuntu.hu Fontos az SPF_PASS, eszerint már legalább bejegyzett felhatalmazást kapott a barack.fsf.hu, hogy @ubuntu.hu címéről levelet küldjön. Szerintem ezt a gmail is be kéne engedje, legfeljebb még spam-ba teszi.

sömikeTalán rosszul fogalmaztam meg, a "forged e-mail" -re gondoltam. (Ez hogyan jó magyarul?) Régebben figyeltem, hogy saját címemről küldött levelet a fórum motor, olyan szerveren át, amihez a domainemnek nincs köze. A regisztrációkor a webmaster@... szerintem OK.

• trt válaszolt erre.

lev258Az is benne van a pakliban, hogy valamit elhibázott. De ha a rendszer küldött levelet (csak elveszett valahol), akkor annak nyoma van itt. Az illetékesek majd megnézik.

sömikeEgyes levelezőszerverek az Ubuntu.hu levélküldőjét valami oknál fogva kitalált, koholt, hamisított címnek tekintik, és emiatt vagy eleve át sem engedik az innen érkezett leveleket, vagy szimplán a spam mappába teszik.

Ennyivel később: 8 nap

sömikeÉs tényleg. :( Ráadásul nem csak a barack.fsf.hu van feketelistán, hanem az egész fsf.hu egy IP cím alapján.

Ennyivel később: 14 nap

Időközben megjavult a dolog, be tudtam regisztrálni egy teszt felhasználóval. Ha még vannak problémák, akkor legyetek szívesek küldeni nekem egy e-mailt.

Ennyivel később: 2 év