Aki Windowst használt/használ gondolom ismeri a MiniTool Partition Wizard nevű alkalmazást. Sok és sokféle lemezművelet elvégzésére alkalmas. .rar-ba csomagolt .iso képfájl formájában innen letölthető: https://karanpc.com/minitool-partition-wizard-winpe-iso/ (Zippyshare -> Create Download Link -> DOWNLOAD NOW) Kiírás utáni indítás közben kéri hogy nyomjunk egy tetszőleges billentyűt - szót kell fogadni, különben nem indul. Nekem Anyám Windowsos laptopja kapcsán volt vele dolgom - mikor a Win. 7 kétszer is kihízta a "C" partíciót. Ezzel egyszerűen és minden probléma nélkül ki tudtam bővíteni a "D" partíció rovására.

http://ubuntu.hu/felhasznalasi-feltetelek "Nem kapcsolódik semmilyen módon az Ubuntuhoz, mint operációs rendszerhez, vagy az Ubuntu közösséghez." :Đ:Đ:Đ

a mesterIgaz hogy ez alapvetően egy Windowsos program, de ismeri/kezelni tudja a Linuxos fájlrendszereket is. És a tudását tekintve, szerintem jócskán meghaladja a GPartedet - aminek szintén van .iso verziója. Szerintem van létjogosultsága egy alkalomadtán felhasználható .iso gyűjteményben. De ezt mindenki döntse el maga. :)

a mesterSzerintem is felesleges. A Gparteddel LiveCD-ről ugyanúgy megoldható. Merevlemezek esetén mindent megtudtam oldani a Gparteddel (csak pendrive-ok esetén volt problémám), nem kell nagyobb tudás.

lala2"egy alkalomadtán felhasználható .iso gyűjteményben." Jó, bocs. Én ha csinálnék is ilyen "alkalomadtán felhasználható" gyűjteményt, - először azt felejteném el, hogy miket gyűjtöttem bele - aztán rögtön azt is elfelejteném, hogy egyáltalán van gyűjteményem Nagyon a netre hagyatkozom, ha valami kell, elsőnek ott keresem. (Mikrokontrollerekkel, chipekkel, alkatrészekkel foglalkozom, számtalan adatlapot letöltöttem már, mert letöltve könnyebb nézegetni, mint browserben, de ha valami kell, sosem a gépemen kezdem el keresni, hogy megvan-e, hanem a guglit uszítom rá. Aztán persze letöltéskor szól, hogy ilyen már van - hacsak nem mozgattam már át egy gyűjteménybe.)

Ennyivel később: 2 év