Sziasztok, vettünk egy Canon TS3355 nyomtatót abból kiindulva, hogy milyen jó, hogy wifis és majd a gyerekek nem rángatják le, de sajna nem tudjuk így használni, bíztam benne, hogy majd menni fog, de nem sikerült. Elvileg a készülék tudja azt, hogy felkapcsolódik a wifinkre és onnan az összes kapcsolódott eszköz tud róla nyomtatni, de nem jövök rá, hogy hogyan lehetne rávenni, hogy kapcsolódjon a hálózatunkra (azt hittem, hogyha közveltenül csatlakozik hozzá a számítógép akkor majd lesz egy IP címe és hasonlóan kell majd beállítani, mint egy routert, de ilyesmit nem találtam). Van valami ötletetek, hogy merre kéne egyáltalán elindulni? Előre is köszi! Alex

Én megkeresném elővenném a kézikönyvét, és megnézném, mit írnak benne a kapcsolódásról.

a mesterÉn találtam egy könyvet, azt nem tudom, hogy nektek ez a link jó eredményt ad-e: https://gdlp01.c-wss.com/gds/7/0300036137/01/TS3300_GS_E12b_V1.pdf Láttam benne egy ilyet: https://ij.start.canon Amúgy a 21. oldalon kezdődik a magyarul írt rész.

csuhas32Nekem egy link még sose adott ilyen jó eredményt! :)

a mesterTermészetesen én is ezzel kezdtem, de nem jutottam előrébb. Mert persze elmondja, hogy mit csinálj win vagy mac esetében, andoid vagy ios sőt még chrome os esetében is, de mi le vagyunk tojva. :(

Szóval odáig jutok el, hogy WPS-en keresztül kéne ezt megoldani (jelentsen ez bármit is). Viszont a routeren (ZTE F660RV1) nincs ilyen WPS gomb és a menüjében sem találtam semmit ami erre utalna. Egyelőre, ha közvetlenül kapcsolódok a nyomtatóhoz működik, de persze akkor nincs net, masreszt olyankor az ubuntu több nyomtatót talál, de csak egy működik. Van, hogy 3-4 ugyanolyan nyomtatót is mutat.

akhvelAhogy nézem, erősen Windows-only, köszönjük Canon! Utalás van rá, hogy megteheted a beállítást Androidról is, esetleg próbáld meg azt az utat! Ha nem megy, van még egy: Tennék frissiben egy Windowst egy virtuális gépre (á'la Virtual Box), azon megcsinálnám a nevezetes festéktüsszentő beállítását. Aztán, ha már működik, és a Windows-mentes gépeid is hálózatról tudnak nyomtatni rá, akkor a virtuális gép elég könnyen gyilok áldozatává válhat.

akhvelAmikor azt mondod, hogy közvetlenül kapcsolódsz a nyomtatóhoz, az azt jelenti, hogy átállítod a PC-d hálózati beállításait a nyomtatód beállításainak megfelelőképpen? Ha igen, próbálj meg alternatív hálózatot konfigurálni (Egyet a net egyet a canon miatt).

akhvelÉn nemrég 3150-est vettem, opensuse alatt hibátlanul megy a nyomtatás is, és a scanner is wifin. A használati útmutató sajnos tényleg semmi használhatót nem ír. A lényeg, hogy wps csatlakozás után fogja csak látni, de ez tuti így működik win alatt is.

sömikeEz azt jelenti, hogy a nyomtató csinál egy saját wifi amire felkapcsolódok. Egyszerűen az az elérhető hálózatok között megjelenik a TS3355, mint kapcsolat és arra csatlakozom.

hepalyDe mit csináljak akkor, ha a DIGI routerén nincs ilyen opció, hogy WPS? Létezik olyan, hogy ezt ma valami nem tudja, vagy én vagyok béna? Ez egy ZTE F660RV1

akhvelEgy pillanatra torpanjunk meg. A WPS egy egyszerűsítő csatlakozási eljárás, aminél nem szükséges a titkosítás és a wifi jelszó "ismerete", a két eszköz (pl: router-nyomtató) saját WPS azonosítójával tud csatlakozni. De, nem ez az alap eljárás és nincs köze a linuxhoz. Ha a nyomtatónak van kijelzője, akkor szinte biztosan van lehetőség közvetlenül a nyomtatón kiválasztani/bepötyögni az otthoni hálózat SSID/titkosítás/jelszó adatait. Ha nincs, akkor marad a más eszközön keresztüli beállítás, általában Windows, vagy Android segítségével. Sajna a beállításban a linux legtöbbször nem segít.

akhvelAlaposan körülnéztél a routeren, hogy nincs rajta ilyen gomb? Sem a tetején, sem a hátulján, sem sehol a felületén? Mármint, fizikai, műanyagból lévő felületén, nem valami elvont admin felületre gondolok...

akhvelNem ismerem azt a routert, de úgy látom az f660-nak van pár variánsa. Lehet nem wps van ráírva a gombra, hanem simán csak annyi hogy wifi. Elvileg ezt találtam f660rv1-nek jelölve, ott van rajta a wifi gomb.

Ennyivel később: egy év