kzprog„melyik ubuntu?” :-)
Eszerint leginkább semelyik, hanem helyette az Ubuntu alapú Puppy.
Rendben.
A repesztene nem túlzás egy kicsit?
Én elhiszem, hogy kompromisszumokkal még Puppy-val egész jól el lehet használgatni akár ilyen koros és gyenge vasat is.
A felhasználók általában szeretnek egyszerre párhuzamosan több alkalmazást futtatni, egyszerre negyvenkilenc fület nyitva hagyni a böngészőben, csak filmnézés címén FULL HD film lejátszását kezdeményezni…
Ezekkel repesztve megbirkózna a 2 GiB RAM?
Én az elvárt felhasználói élményt a középkategóriás mobiltelefon használata közben tapasztalhatóhoz mérem, ugyanis a legtöbb embernek már van ilyen eszköze, ezért automatikusan az ott megszokotthoz viszonyít.
Anyukámnak egyik karácsonyra új mobilt ajándékoztunk. Talán két hónap múlva hívott, hogy lelassult a Xubuntuja. Pedig nem lassult az semmit, csak változott a viszonyítási pont.
Lecseréltem neki a HDD-t SSD-re, azóta nincs baj a sebességgel.
Ha nincs más, akkor szükségmegoldásnak megfelel egy ilyen harmatos vas, én is fórumoznék róla adott esetben, arra még remekül megfelelhet, de azért a teljesség kedvéért megjegyzem, hogy nekem a viszonylag modern gépre (nem baj ha használt) telepített Linux vált be, ez az amit még évek múltán is megelégedéssel használnak.