a mesterMég ritkán programozok, egyelőre csak ismerkedek vele.
Általános iskolában (1999-2007) Comenius Logo oktatást kaptam, de csak sokkal később kezdtem el értékelni a jelentőségét (meg még talán érteni is).
Lényegében ez adta meg a legalapvetőbb programozási ismereteimet, de annak idején azt hiszem, hogy nem voltam ennek tudatában.
Ha jól emlékszem, akkor kisiskolásként annyi maradt meg, hogy a teknősnek meg lehet mondani, hogy menjen előre, hátra, balra, jobbra.
Akkoriban informatikaórán inkább videójátékokkal (Age of Empires 2, Counter-Strike 1.6) játszottunk LAN-on, általában az informatikatanárral együtt.
Ezt nem bánom, mert legalább adott egy kis élményt.
Középiskolában (2007-2012) kaptam Turbo Pascal oktatást, de nem igazán fogott meg.
Viszont nemrég kezdtem el ismerkedni az AppleScript-tel, aminek az alapvető egyszerűsége elindította a fantáziámat, és kedvet kaptam a programozáshoz, lényegében nyolc évvel a középszintű érettségi letétele után. Most kezdtem egyszerűbb programozási nyelvek keresésébe, így találtam rá a Pixilang-ra és a Processing-re.
Szerk.: Ha valakinek van tippje még hasonlóan egyszerű programozási nyelvekre, akkor szívesen veszem. Valahogy megjött a kedvem a tanulásra. Leginkább a grafikus programozás (animációk, demók készítése) érdekelne.