Sziasztok! Van valakinek tapasztalata TK 1000-es nettel. ill. a hozzá adott Kaon CG3000 modemmel? Tervben van a mostani kábelnet bővítése, és ez a max. elérhető sávszélesség (igazából alig van különbség a 300-500-as nethez képest), amihez a fenti eszközt adja a szolgáltató.

Meg kell tippelnem a cím kapcsolatát a tartalommal?

Nekem van 1000-es DIGI-s netem, kilencszáz akármennyit sikerül is belőle megmérnem. Kihasználni egy gépen igazán nem tudod, most még nincs aki ennyivel tolja a cuccot. Több eszköz esetén van jelentősége, mindenki tud egyszerre maxon letölteni.

csuhas32A Digi-vel az a baj, hogy csak a nagyvárosokban van, és azokban sem mindenhol. 2013 és 2014 között Budapest XXII. kerületében (Budafokon) a Leányka utcai lakótelepen volt Diginetünk egy ideig. Nagyon gyors (92 Mbit körüli letöltés, 25 Mbit körüli feltöltés) és stabil volt, alacsony (3 körüli) pinggel. Meg alacsony árral is. Havonta néhány (talán kettő-négy) ezer forintba került csak, már nem emlékszem pontosan. Amúgy az egyik legjobb szolgáltató (lenne) az országban. Arra emlékszem, hogy a sebesség sokszor gyorsabb volt még annál is, mint amire előfizettünk, de a pontos előfizetett értékekre már nem emlékszem, de ilyen alacsony pinget azóta sem láttam egyik szolgáltatónál sem. Néhány Speedtest képet a mai napig őrzök abból az időből: Itt van egy Speedtest kép 2013.03.22-éről. Itt pedig egy 2014.02.11-éről. Korábban, 2012 környékén valamikor volt UPC kábeles internetünk is egy másik házban, az is jó volt. Előtte T-online ADSL volt. Az volt az első saját előfizetéses internetünk 2005-2006 környékén. Emlékszem, hogy valami 1 Mbit/s letöltés és 512 Kbit/s feltöltés volt. Drága volt (erre sem emlékszem már, hogy mennyi) és az első években folyton megszakadt. Szerk.: Most így jobban visszagondolva úgy rémlik, hogy a legelső csomag, amire előfizettünk az 512 Kbit/s letöltést és 128 Kbit/s-es feltöltést kínált, és csak később váltottunk nagyobb csomagokra. Repül az idő, meg vele együtt az emlékek egy része is.

• klt válaszolt erre.

XplosiveEzzel egyet értek, a Digivel sokáig nekem is az volt a legnagyobb bajom, hogy a kerület másik szegletében szolgáltattak. Sok helyen nem elérhető, de lassacskán terjeszkednek (egy ideje már hozzám is elért :)) Ahogy látom viszont, ahol megjelenik, ott a többi szolgáltató csomagolhat...

kltVidanetnél vagyok. 150/15 Mbit csomagom van, amit az új routerem amit kaptam sajnos 70-80 Mbit sebességet adott csak le, régi routerrel: http://www.speedtest.net/result/10606304079

a mesterSzerintem azt mondja, hogy az új routerrel csak 70-80 Mbit-tel megy, és a régivel ment jól (160.78 Mbit-es letöltés és 15.60 Mbit-es feltöltés). Gondolom, hogy elromlott a régi router, azért kapott újat.

a mesterTényleg. A mai (2020.12.17) dátum van rajta. Így én sem értem.

XplosiveHa kíváncsiak vagytok a "Nagy Router Story"-ra: http://ubuntu.hu/node/45336 :)

Látom e poszt apropóján sok mindenkinek kedve támadt megosztani egy korábbi, és/vagy egy újabb mérési eredményt. Így bekapcsolódom oly módon, hogy egy weboldalt szeretnék ajánlani. Ez az NMHH oldala, ahol regisztrált felhasználóként, elmentődnek a mérési eredményeid. Több mérési pont beállítása is lehetséges, összevetheted irányítószám szerint az átlagos sebességekkel. Ínyenceknek: igényelhető hardveres mérődoboz. http://szelessav.net/ Extra: Nekem néha jól jött, ha a szolgáltatókkal szembeni vita hevében hivatkoztam ezekre az eredményekre. Beszéltem.

a mesterFélre érthető voltam, csak azt akartam mondani, hogy sok minden függ a helyi hálózattól is a sebesség.

Egy kis helyzetjelentés: Megjött a kütyü és működik is, ahogy kell neki. Igazából a teljes hálózatot egy Asus router szolgálja ki, ami simán utána van kötve. Kábelen 930 a lefelé sebesség, 5GHz-es wifin a legtávolabbi pontokon is megvan kb. 200. Szerintem a foglalkozás elérte célját.

tenkesMár csak egy Linux hiányzik onnan! :-) Leld örömöd a száguldásban!

• klt válaszolt erre.

csuhas32"Már csak egy Linux hiányzik onnan! :-)" Ott van az az Asus routerben. :)