a mesterSzerintem azt mondja, hogy az új routerrel csak 70-80 Mbit-tel megy, és a régivel ment jól (160.78 Mbit-es letöltés és 15.60 Mbit-es feltöltés). Gondolom, hogy elromlott a régi router, azért kapott újat.

a mesterTényleg. A mai (2020.12.17) dátum van rajta. Így én sem értem.

XplosiveHa kíváncsiak vagytok a "Nagy Router Story"-ra: http://ubuntu.hu/node/45336 :)

Látom e poszt apropóján sok mindenkinek kedve támadt megosztani egy korábbi, és/vagy egy újabb mérési eredményt. Így bekapcsolódom oly módon, hogy egy weboldalt szeretnék ajánlani. Ez az NMHH oldala, ahol regisztrált felhasználóként, elmentődnek a mérési eredményeid. Több mérési pont beállítása is lehetséges, összevetheted irányítószám szerint az átlagos sebességekkel. Ínyenceknek: igényelhető hardveres mérődoboz. http://szelessav.net/ Extra: Nekem néha jól jött, ha a szolgáltatókkal szembeni vita hevében hivatkoztam ezekre az eredményekre. Beszéltem.

a mesterFélre érthető voltam, csak azt akartam mondani, hogy sok minden függ a helyi hálózattól is a sebesség.

Egy kis helyzetjelentés: Megjött a kütyü és működik is, ahogy kell neki. Igazából a teljes hálózatot egy Asus router szolgálja ki, ami simán utána van kötve. Kábelen 930 a lefelé sebesség, 5GHz-es wifin a legtávolabbi pontokon is megvan kb. 200. Szerintem a foglalkozás elérte célját.

tenkesMár csak egy Linux hiányzik onnan! :-) Leld örömöd a száguldásban!

• klt válaszolt erre.

csuhas32"Már csak egy Linux hiányzik onnan! :-)" Ott van az az Asus routerben. :)

a mesterIgen, eddig 150-es netem volt, de miután BF-on vettem egy gigabites routert gondoltam kihasználom. Nálunk az 1000-es az elérhető max. és a csomagváltás arányában kevés növekménnyel járt (+ szolgáltatói modem-router cserével, ami már másnap megjött). A feltöltési persze egyelőre messze elmarad a garantált sebességtől is (majd rá is kérdezek), de mivel az eddigi is kiszolgált, olyan nagyon nem zavar.

tenkes"BF-on vettem egy gigabites routert " Gombhoz a kabátot :Đ (csak tréfálok...) Bő másfél évtizedes T után pár éve én is élvezhetem a Digi "végtelen" sávszélességét. Csak ritkán dugul be, nem panaszkodhatok rá. Bezzeg a T-re! ISDN majd ADSL. Évekig elnézték, hogy piszok drágán veszem tőlük a netet, plusz külön a telefont. És pont péntek délután sikerült lekorlátozniuk holmi számlatartozás miatt. Net nélkül meg a csekket se lehetett feladni, vagy netbankból utalni :( Amikor meg mentem hozzájuk, hogy találtam olcsóbb szolgáltatót, a hölgy ezt mondta: -Tudunk adni mi is olcsóbb csomagot. A Diginél a net+TV+telefon olcsóbb, mint a T-nél a net+telefon volt. (A digis telefont nem használom, nincs is készülék bedugva, a számot is nagyon kéne keresnem. Csak a 3 együtt olcsóbb, mint nélküle.)

Így lehet neked is gondtalan otthoni Wi-Fi-d https://pcworld.hu/prcikk/igy-lehet-neked-is-gondtalan-otthoni-wi-fi-d-287375.html

tenkesEgy kis sebesség-pontosítás ide: Az zavart meg, hogy még nem látom az előfizetésem adatait, és a honlapon alapból az 1000/1000 net látható, ami gondolom az egyes területeken elérhető maximum. Többféle 1000-es csomag létezik, nekem úgy néz ki az 1000/25 le/fel sebességű van és így már más a leányzó fekvése, mivel a 25 felfelé szépen elérhető.

a mester"Gombhoz a kabátot :Đ" Hát igen, ez ennek volt a tipikus esete, de lehetett freudi vásárlás is! Egyébként nálam a T mostanában eléggé jó, remélem továbbra is az lesz.

Ennyivel később: egy év

Akkor most megint egy kis helyzetjelentés.
                  Meglett az Asus routerem tesója és mivel mindkettő titkon AiMesh képes, így rögtön ki is próbáltam. Ilyet még nem csináltam, így nem is sikerült elsőre, egy este kellett míg rájöttem miről is szól ez az egész, de most már szépen ketyeg a rendszer és tényleg nagyot javult a jelerősség és a sebesség.
                  Ami nekem kellett: dual-band wifi, gigabites vezetékes kapcsolat, USB kezelés pl. házi médiatárnak.
                  Bár a mesh rendszerek nagyon jók és kifejezetten esztétikusak, a második és főleg a harmadik kritériumot nem, vagy csak a drágább rendszerek teljesítik, így maradtam a "hagyományos" routereknél.
                  Meg már meg volt a fele.....

Ennyivel később: egy év